Truppen: Albin Eriksson förlänger med 1+1 år
Publicerad: 2023-01-12
Vi kan idag stolt meddela att Albin Eriksson, lagets poäng- och målbäste, har valt att förlänga kontraktet med 1+1 år.

22-årige Albin Eriksson kom till BIK Karlskoga från Ässet i den finska högstaligan inför säsongen och har haft en fin utveckling i höst då poängproduktionen tagit fart. Med sina 26 (14+12) poäng så här långt leder han den interna mål- och poängligan och han blev månadens spelare i HockeyAllsvenskan i november efter att ha gjort flest mål av alla i ligan. Igår stod han för två assist i 5-1-segern över Vita Hästen. 

Nu har han valt att förlänga med Bofors genom att skriva på ett kontrakt på 1+1 år.

”Det har känts bra här från allra första början och jag trivs väldigt bra. Det har helt klart gått som jag hoppats så här långt och jag fortsätter att utvecklas varje dag och tar steg hela tiden, precis som jag önskat. Jag är glad över att få stanna kvar i BIK Karlskoga.”

Albin såg ut att trivas ypperligt tillsammans med Kalle Jellvert (tvåmålsskytt) och comebackande Jesper Kokkonen (två assist) i gårdagens match. Tre av målen gjordes i powerplay, i boxplay var laget hundraprocentiga.

”Ja, och det var otroligt kul med seger igår. Extra kul att special teams fungerade så bra, så utslagsgivande har det inte varit på hela säsongen. Det tar vi med oss.”

Sportchefen Torsten Yngveson är förstås nöjd med underskriften.

”Albin har haft en bra utveckling hos oss och leder den interna mål- och poängligan. Med hans kontrakt är en viktig pusselbit på plats och vi ser fram emot att få fortsätta den här resan tillsammans.”

Nästa match

Vi ses väl i Nobelhallen i morgon när tabellfyran Djurgårdens IF kommer på beök? Biljetterna har en strykande åtgång så slå till snabbt om du vill ha en sittplats. Vi öppnar redan klockan 17.00 med AW-erbjudande på mat och dryck i pubarna och bjuder sedan in till After Hockey i Stora Puben ända till 23.00.   

Kvällens AW-erbjudande (t o m kl 18.30) är Nobelhallens högrevsburgare  i gott sällskap och med valfri öl/vin/alkoholfritt som kostar 229 kronor. Medlemmar i BIK Support betalar endast 199 kronor i Supporterpuben. 

Biljett köper du här!

Marie Angle