BIK lånar forwarden Filip Barklund från Lindlöven
Publicerad: 2022-11-25
Med sju forwards otillgängliga lånar vi in den lovande unge forwarden Filip Barklund från Lindlövens IF.

Med sju forwards otillgängliga på grund av skada/sjukdom lånar BIK in forwarden Filip Barklund från Lindlövens IF i HockeyEttan. 

”Vi är i ett prekärt läge och väldigt tacksamma för att Lindlöven lånar oss Filip. Det naturliga hade kanske varit att ta tillbaka Tobias Sjökvist, som spelade med oss förra veckan, men övergångsregler stoppade den lösningen. Han hade då inte kunnat spela med Lindlöven i helgen och de går givetvis i första hand då han är deras spelare. Men Filip är en välutbildad, kompetent och lovande forward som kommer att vara till stor hjälp för oss", säger sportchef Torsten Yngveson.

20-åriga Filip Barklund är född och uppvuxen i Stockholm med AIK som moderklubb. Inför Hockeygymnasiet gick han till Örebro där han förutom juniorhockey har spelat dryga trettiotalet matcher med klubbens SHL-lag varvat med utlåning till och spel i Lindlöven.

Den här säsongen tillhör han Lindlövens IF där han på 13 matcher har noterats för fina 12 (5+7) poäng.

Filip kommer att spela i nummer 59 och lånet gäller över helgens båda matcher.

Läs mer om Filip här

Här köper du biljett till kvällens hemmamatch mot Västerås.

Matchen startar 20.30 och Nobelhallen öppnar 18.30. Högriskmatch innebär visitering i entrén så var på plats i god tid för att undvika köer.

Kommunikationsansvarig Marie Angle