Truppen: Karl Helmersson lämnar efter säsongen
Publicerad: 2023-01-16
BIK Karlskoga har beslutat att inte förlänga med headcoach Karl Helmerssons efter säsongen. Nu ligger vår gemensamma fokus på att skapa det bästa tänkbara avslutet.

BIK Karlskoga och Karl Helmersson går skilda vägar efter säsongen. Det är klubben som valt att inte förlänga kontraktet. För att undvika spekulationer och för att behålla fokus på det som väntar den här säsongen har klubben, tillsammans med Karl Helmersson, valt att gå ut med beskedet redan nu.

”Karl Helmersson har så här långt varit den mest framgångsrika tränaren som klubben haft i modern tid och vi är mycket nöjda med hans insats”, betonar Torsten Yngveson. ”Den enklaste lösningen hade varit att behålla Karl i ytterligare ett år. Men vi i BIK Karlskoga vill hela tiden framåt och utvecklas och ett led i detta är att huvudtränaren inte stannar längre än tre år i föreningen. 

Karl kom till BIK Karlskoga från rollen som headcoach i Tranås i HockeyEttan inför säsongen 20/21 och är alltså inne på sin tredje säsong i klubben. Säsongen 20/21 slutade Bofors tvåa i grundserien och säsongen 21/22 slutade vi trea efter att ha slagit internt poängrekord på 100 inspelade poäng. Båda säsongerna tog slut i semifinal mot Björklöven respektive HV71. I skrivande stund ligger vi sexa 34 omgångar in i årets HockeyAllsvenskan.

”Jag har trivts bra här under de här snart tre åren och jag tycker att vi gjort ett bra sportsligt resultat de tidigare säsongerna och så även i år, med tanke på det har varit lite rörigt fram tills nu, kommenterar Karl. ”Vi ligger ändå med och slåss om en topp 6-placering. Det är så här branschen fungerar, nu har klubben tagit det här beslutet och det är bara att gilla läget. Samtidigt har jag själv haft en bra, personlig utveckling och jag är redo för nästa steg, var det nu blir.”

”Beskedet kommer inte att påverka mitt arbete här i BIK den här säsongen”, betonar han. ”Vi kommer göra ett grymt jobb varje dag för att avsluta serien med en bra placering och så att vi kan gå in i slutspelet med en bra känsla. Nu ligger fullt fokus nu på onsdag, då vi spelar nästa match.”

Vi önskar Karl all lycka i framtiden, men först har vi alltså en spännande vår att se fram emot tillsammans.

Nästa huvudtränare för BIK Karlskoga kommer att presenteras först när säsongen är över. 

Marie Angle