Truppen 23/24: Tack för allt, Johan!
Publicerad: 2023-04-03
Säsongen 22/23 blir Johan Larssons sista i BIK Karlskoga och vi vill tacka honom för hans fina insatser för klubben.

Nu är det klart att kvartsfinal fyra mot Djurgården fredagen den 24/3, som också var hans trettiosjunde födelsedag, blir Johan Larssons sista match i Boforströjan.

Johan har ett långt förflutet i klubben dit han kom redan som junior. A-lagsdebut gjorde han redan säsongen 04/05. Efter en säsong i franska Ligue Magnus med Briançon 08/09 blev det ytterligare två säsonger i Bofors där han säsongen 10/11 gjorde flest mål (14) av alla backar i andraligan. Säsongen efter gick han vidare till Färjestad och sedan till Finland där han spelade flera år i främst högstaligan med bland annat SaiPa och Tappara. Ett silver i det finska mästerskapet blev det under de här åren.

Efter två säsonger i den tyska högstaligan (DEL) återvända han till Sverige där han spelade två säsonger i AIK innan han kom hem till BIK Karlskoga igen inför säsongen 20/21.  De två sista säsongerna har Johan varit en av lagets assisterande kaptener och han har bidragit med viktig erfarenhet och ledarskap, både på och vid sidan av isen.

"Johan har gjort mycket för BIK Karlskoga och det är vi så klart honom evigt tacksam för", säger sportchef Torsten Yngveson. "Under sin andra sejour kom han in med en oerhörd pondus och blev en klippa i vårt försvarsspel."

"Det är som det är", säger Johan själv. "BIK Karlskoga är en underbar förening och det har varit härligt att få vara en del av den. Jag vill rikta ett stort tack till klubben, supportrarna och alla som jag jobbat med för de här åren."

Tack Johan och stort lycka till!

Marie Angle