Månadens förening: Degerfors Gymnastikförening
Publicerad: 2022-10-25
Under morgondagens match mot Tingsryd får ni lära känna Degerfors Gymnastikförening lite extra. De är nämligen månadens förening i oktober!

Månadens förening presenteras i samarbete med Möckelnföreningarna som ett sätt att lyfta fram den stora variation av stora och små föreningar inom alla tänkbara områden som verkar i Karlskoga med omnejd.

Det är nu äntligen dags för oss att presentera säsongens första månadens förening, som är Degerfors Gymnastikförening

”En gammal förening i ny tappning”, beskriver ordföranden Anna-Lena Vestervall den anrika föreningen som i allra högsta grad fortfarande lever och frodas. ”Vi har cirka 170 medlemmar, där den yngsta medlemmen är 4 år och den äldsta 85. 

Inom klubbens verksamhet ryms just nu barngymnastik, gubbgympa och gymmix och en av styrkorna är att alla här kan få bra träning till ett bra pris.

För gymnastik är en träningsform som är viktig i alla åldrar, det blir tydligt när Anna-Lena beskriver de olika träningsgrupperna:

”När det gäller barnen, som är mellan 4 och 8 år, övar vi på grunderna ’Kasta-Fånga-Rulla-Balansera-Stödja-Hoppa-Krypa-Åla-Hänga’. Barnen gillar hinderbanor och lekar mest av allt och i  just hinderbanorna får vi med samtliga grunder till all idrott. Kroppskännedom är också viktiga inslag och barnen tränar till exempel på prepositioner som framför-bakom-under.”

Gubbgympan vänder sig inte alls bara till ’gubbar’, betonar hon. Det är helt enkelt ett namn för allroundträning i trevligt sällskap som har hängt med så länge att det blivit vedertaget. 

”Gruppen tränar 2 gånger varje vecka och träningen består av uppvärmning, stationsträning, stretch och bastu. Bastun är en skön avslutning och framförallt en härlig samvaro”, förklarar hon.

När det gäller Gymmix kör föreningen pass 4-5 gånger per vecka. Varje dag har sitt tema som kondition, intervall, cirkelträning, tabata och så ett pass som föreningen själv kallar ’stretch å’ töj’, det vill säga ett pass i lite lugnare tempo med mycket rörlighet.

Barngympan håller till l i Bruksskolans gympasal, ’gubbarna’ hittar man i Strömtorpsskolans gympasal medan gymmix körs i Stora Vallahallens c-sal.

Blev du nyfiken på något av passen eller vill veta mer om hur du blir medlem?

”Kolla gärna våra facebooksidor -  Degerfors Gymnastikförening eller Degerfors Barngympa”, hälsar Anna-Lena. ”Där hittar du all information om vilka dagar och tider vi kör.”

Dessutom har ni nu alltså en gyllene möjlighet att träffa klubben som finns på plats i Nobelhallen under morgondagens match mot Tingsryd. Vid deras bord bakom ståplatsläktaren kan du både före matchen och under pauserna ställa dina frågor och dessutom vara med och tävla i den tävling som föreningen i skrivande stund håller på att förbereda.

Här köper du din biljett till matchen.  Som alltid är det gratis inträde för alla upp till och med 19 år.

Nobelhallen öppnar 17.00 med goda erbjudanden på mat och dryck i våra pubar. Eller vad sägs om Nobelhallens egen högrevsburgare med goda tillbehör och valfri dryck för 229 kronor!?

Klockan 19.00 är det nedsläpp.

Marie Angle