Inför BIK – Vita Hästen
Publicerad: 2019-02-02
Dags för omgång 42 när fjärdeplacerade BIK Karlskoga gästas av fjortondeplacerade Vita Hästen. Det vankas BIK-Kronan i Nobelhallen vilket innebär Fri Entré för alla åskådare. Nedsläpp sker 18.00, varmt välkomna!

Kvällens motståndare Vita Hästen har haft en oerhört jobbig säsong hittills. Laget placerar sig på plats 14 och har endast spelat ihop 39 poäng på de inledande 41 matcherna. Senast vann man dock över Tingsryds AIF med klara 4–1. Målskyttar för Hästarna var Marcus Eriksson, Henrik Rommel, Emil Eriksson och Erik Borg.

Jesper Samuelsson toppar Hästens interna poängliga på totalt 31 poäng, fördelat 9 mål och 22 assist. Tidigare nämnda Marcus Eriksson placerar sig tvåa (27 p) och den före detta BIK-spelaren Henrik Rommel ligger på en tredjeplats (21p).

Vita Hästen är statistiskt sett ligans tionde bästa lag i powerplay där laget gör mål på 18,18% av alla numerära överlägen. I boxplay står de emot 75,19% av alla utvisningar.

Viktor Kokman har vaktat kassen vid 27/41 matcher. 25-åringen har en räddningsprocent på 91,69 och släpper i snitt in 2,52 mål/match.


BIK Karlskoga har hamnat i en sämre period och förlorat tre matcher i följd. Senast blev Modo Hockey på bortaplan för svåra och besegrade BIK med 5–2. Målskyttar för bortalaget var Gustaf Thorell och Jonatan Harju.

– Vi får några jobbiga mål emot oss så fort vi är på gång in i matchen. Det var skönt för mig personligen att få göra ett mål, men insatsen var i övrigt inte okej, sa Jonatan Harju efter matchen mot MODO.

I toppen av den interna poängligan hittar vi Gustaf gånger två, nämligen Franzén och Thorell, båda på 26 poäng. På 25 poäng och en tredjeplats ligger Fredrik Forsberg.

Laget är femma i den totala powerplaystatistiken och gör mål på drygt var femte försök (20,61%). I boxplay reder BIK ut 82,30% av alla numerära underlägen.

Henrik Lundberg har startat 28 matcher i mål med en räddningsprocent på 92,58 och släpper i snitt in 2,19 mål/match.

Läget i BIK

Skadeläget fortsätter att ljusna. Till kvällens match gör forwarden Fredrik Forsberg comeback. Det betyder att Mikael Eriksson, Arvid Aronsson och Viktor Lang är ensamma kvar på skadelistan. Juliuz Persson är inte heller tillgänglig på grund av sin avstängning (en match kvar).

– Vi byter målvakt och "Henke" är tillbaka i kassen. I övrigt ser laget ut som senast förutom att "Foppa" tillkommer, säger Staffan Lundh om laguttagningen.

– Vita Hästen har visat upp en bättre trend efter jul och känns som att de är på väg mot en liknande resa BIK gjorde i fjol. Vi har dock planer på att sätta stopp för det. Jag hoppas det kommer mycket folk till hallen, stödet gör skillnad, avslutar Lundh.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Henrik Larsson – Alexander Leandersson

Ricard Blidstrand – Dennis Fröland

Jacob Lundegård – Victor Berglind

Kalle Jonsson

Forwards:

Gustaf Thorell – Oskar Bäck – Fredrik Forsberg

Jonatan Harju – Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Jesper Kokkonen – Oliver Eklind – David Lilja

Carl Berglund – Linus Lindström – Axel Lindström

Oscar Haglund

Allmän info

BIK-Kronan innebär Fri Entré för ALLA i dagens match.

Köp sittplatsbiljetter här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

1,71 - 4,55 - 3,85

Nästa hemmamatch spelas på fredag då IK Oskarshamn gästar Nobelhallen. Då ska också en av klubbens största genom tiderna få sin tröja hissad till taket, nämligen #11 Tobias Thermell!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén