BIK Karlskogas kaptener 22/23 är utsedda

11 augusti 2022 12:00

Gustaf Franzén är vår nya kapten och till sin hjälp har han tre assisterande: Johan Larsson, Alexander Leandersson och Henrik Larsson. Vi kan också stolt presentera vår nya, stilrena matchtröja.


Nu är det klart vilka som kommer att få det ärofyllda uppdraget att leda laget i vinter. Gustaf Franzén är BIK Karlskogas nya kapten och bredvid sig har han de tre assisterande kaptenerna Johan Larsson, Alexander Leandersson och Henrik Larsson.

"Gustaf Franzén har varit i BIK Karlskoga ett tag nu och visar med sin personlighet att han är en ledare både i omklädningsrummet och ute på isen", kommenterar headcoach Karl Helmersson, som tillsammans med kollegan Johan Schoultz utser kaptenerna. "'Frasse' jobbar hårt varje dag och tar ett stort ansvar även utanför isen, det har varit väldigt tydligt nu under våren och sommaren. När vi diskuterade valet av kapten var båda överens om att han är ett bra val. Sedan måste man vara tydlig med att bara för att han har ett C på bröstet är det inte han som ensam ska göra allt, han ska ha sina assisterande och laget vid sin sida hela vägen."

"Johan och 'Leo' (Alexander) var kaptener redan i fjol och de fungerade bra i den rollen så det fanns ingen anledning att byta ut dem. Sedan tillkommer 'Henke', en karlskoging som också han har en bra personlighet. Han förstår när det ska vara lite lättsamt och när det är allvar och kan ställa krav på sin omgivning. De här fyra ihop tror vi blir en bra mix och kommer att leda laget på ett bra sätt i vinter."

"Jättekul och otroligt ärofyllt", kommenterar Gustaf Franzén själv utnämningen till kapten.

"Det är klart att flera av de spelare som lämnat har varit extremt tongivande och bra ledare men vi har många killar med bra ledaregenskaper i truppen. Det handlar aldrig om bara en person, vi får alla får ta ett kliv fram. Men det har man märkt över sommaren, att alla nya som har kommit in har bidragit från första stund, och tillsammans med alla dem som redan finns i gruppen känns det som att vi har en väldigt bra grupp att jobba med i höst."

Hur vill du leda det här laget?

"Jag har haft förmånen att få spela med många bra ledare genom åren och då senast 'Daggen'. Det är klart att man snappar upp en del bra saker från dem som jag tar med mig. Samtidigt kan jag inte vara någon annan än mig själv. Jag har fått den här uppgiften av en anledning och då gäller det att inte försöka ändra på något utan fortsätta vara mig själv och pusha på de andra. Mycket tror jag handlar om att sprida energi och glädje och att alltid komma till jobbet väl förberedd."

--

Lagom till morgondagens ispremiär drar spelarna för första gången officiellt på sig den nya matchtröjan. 'Frasse' och hans assisterande har de nya tröjorna på sig på fotot ovan (dock innan C och A var påsydda) och nedan kan ni även se en närbild av kaptenströjan.

Vi har satsat på en stilren hemmatröja där alla partners ställt upp och gått med på att hålla sig till vitt tryck, vilket gör att tröjan blir enhetlig med vår mörka BIK-blå bakgrund och vita detaljer. Randen som fanns en bit ned på den gamla tröjan har flyttats längst ned för att rama in bättre och dessutom har vi en ny, så kallad "NHL-krage", där HockeyAllsvenskans patch ska sys på mitt fram. Dessutom är tröjan ultralätt, dels på grund av ett tunnare, inte lika absorberande material och dels på grund av att reklamen är påtryckt direkt på fabrik i Kanada istället för som tidigare påsydda.

Den vita bortatröjan har samma utseende även om det på den av förklarliga skäl inte funkar med enfärgade, vita sponsorloggor.


Här kan du köpa ditt serie- eller säsongskort - till vårt bästa pris någonsin.

Här blir du medlem i BIK Karlskoga. Völjer du medlemsskapen Stolt BIK:are eller Ung BIK:are får du bland annat fina förmåner under matcherna och olika event.