Silly season 2024: Christoffer Jansson ansluter till BIK!
Publicerad: 2024-04-26
BIK Karlskoga kan idag presentera ett nyförvärv. Det handlar om centern Christoffer Jansson som senast kommer från spel i Hudiksvall HC och division 1.

Christoffer är född 1998 i Stockholm, han väger 90 kilo och är 192 centimeter lång och skjuter left. Under juniortiden spelade Jansson i Västerås innan flyttlasset sedan gick till Timrå. I Timrå testade centern på spel i både SHL och HockeyAllsvenskan. 

Efter sejouren i Timrå har Christoffer hunnit med fem säsonger i division 1, ständigt med fin statistik. Säsongen 18/19 spelade han i Borlänge och efter det har det blivit fyra säsonger i Hudiksvall.

På totalt 247 matcher i division 1 har Jansson svarat för hela 277 (!) poäng. Under den senaste säsongen blev han dessutom utsedd till bästa spelare i division 1.

Nu är han alltså klar för BIK Karlskoga och ansluter till laget i slutet av nästa vecka.

- Jätteroligt att vi landade Christoffer i hård konkurrens med flertalet andra klubbar. Han är en smart center som är bra över hela banan och oftast är med i poängprotokollet. Dennis Hall har coachat honom i Hudiksvall och känner honom sedan tidigare. Vi känner oss väldigt tillfreds med värvningen, säger sportchef Torsten Yngveson.

- Det ska bli roligt att komma till BIK. Jag vill ta nästa kliv i min utveckling och jag har dessutom en rejäl revanschlust från fjolåret då vi missade HockeyAllsvenskan i sista omgången. Nu ser jag fram emot att få Nobelhallen som hemmaarena och längtar redan till vi släpper pucken i höst säger Christoffer Jansson.

Avtalet gäller över säsongen 24/25.

Läs mer om Janssons karriär här! 

Spelare på kontrakt:

·      Lars Volden

·      Samuel Jonsson

·      Stefan Milosevic  

·      Alexander Leandersson

·      Rikard Olsén 

·      Måns Krämer

·      Albin Eriksson 

·      Gustaf Franzén 

·      Jesper Kokkonen 

·      Jesper Norbäck 

·      Gustaf Thorell

·      Viktor Lennartsson

·      Hampus Plato

·      Eskild Bakke Olsen

·      Theodor Pistek

·      Christoffer Jansson

Tränare på kontrakt:

·      Dennis Hall 

·      Martin Sandgren

·      Håkan Eriksson