Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Eftersnack omgång 9: BIK Karlskoga - Troja Ljungby 2-3

22 oktober 2021 22:00

BIK förlorar mot Troja-Ljungby i en match med en hel del likheter med onsdagens match. Vi följer upp matchen med målskytten Kalle Jellvert.


Serienykomlingen IF Troja-Ljungby på fredagskvällen Nobelhallen för första gången. Gästerna låg inför kvällens möte på tolfte plats i tabellen med åtta inspelade poäng på lika många omgångar.

BIK låg inför kvällens match fortsatt på andra plats, tre poäng efter serieledarna HV71 och en poäng före trean Björklöven.

Aleksi Rekonen var tillbaka i laget efter att med kort varsel ha tvingats kasta in handduken inför onsdagens match. Förutom långtidsskadade Henrik Larsson, Sebastian Collberg, Åke Stakkestad och Edwin Lindström saknades fortsatt även avstängda Arvid Aronsson och Wilhelm Westlund (som båda är tillbaka till nästa match) samt Mikael Eriksson (som missar även nästa match innan han är redo för återkomst).

Backsidan såg likadan ut som senast. Däremot hade tränarna valt att kasta om lite i kedjorna: Lilja fortsatte med Lindquist och Björklund i förstakedjan. Rekonen gick in med Tavi och Franzén i andra kedjan medan Hugo Pettersson spelade med Fakt och Jellvert i trean. I fjärdekedjan gick Lennartsson in med Kiirikki och Emil Öhrvall.

Marcus Hellgren-Smed tog över mellan stolparna med Lars Volden som back-up.


Matchfakta: Omgång 9 BIK Karlskoga - IF Troja Ljungby 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Skottstatistiken: 27-16 (7-5, 9-4, 11-7

Målskyttar (assisterande):

1-0 David Lindquist (Albert Lyckåsen & David Lilja) 1-1 Oscar Öhman (Joakim Hillding) 1-2 Dennis Fröland (Joakim Hillding & Alexander Bjurström) 2-2 Kalle Jellvert (Hugo Pettersson & William Pethrus) 2-3 Joakim Hillding (Oscar Öhman & Niklas Enberg)

Publik: 2282

Första perioden 1-1, skotten 7-5

Mycket BIK från start och den här gången kom utdelningen:

3.25 in i matchen stänkte David Lindquist in 1-0, assisterad av Albert Lyckåsen och David Lilja.

Kedjan med Aleksi Rekonen, Janne Tavi och Gustaf Franzén började piggt och ett kreativt samarbete nästan direkt efter 1-0-målet resulterade i ett par vassa chanser.

Troja-Ljungby tilldömdes matchens första powerplay 8.21 in i matchen men BIK-boxen höll undan.

15.09 kom dock kvitteringen när Joakim Hillding från bakom målet passade fram en fri Oscar Öhman.

Med drygt två minuter kvar av perioden skapade sig lagen varsitt vasst läge i samma byte. Först bröt en framrusande Oscar Öhman igenom och åkte sig till ett friläge som Hellgren-Smed räddade genom att kasta sig fram. I spelvändningen efter var åkte Jellverts kedja sig till ett två-mot-ettläge där Anton Svensson i Troja-Ljungby-målet var med på noterna.

Med en och en halv minut kvar av perioden fick Troja-Ljungby ytterligare ett powerplay.

Andra perioden 1-1, skotten 9-4

Gästerna började med 30 sekunder i powerplay i och med den sena utvisningen i första perioden. Med en sekund kvar av det numerära överläget tog så Troja-Ljungby ledningen med 2-1 genom BIK-bekantingen Dennis Fröland, assisterad av Joakim Hillding och Alexander Bjurström.

Powerplay x 2 för BIK (5.52 och 10.44) och under det senare radade man upp lägen utan att få till de där riktigt vassa avsluten. BIK fortsatte att bita sig fast i gästernas zon och åka sig till lägen även efter att de blivit fulltaliga men det dröjde fram till drygt tre minuter återstod av perioden innan utdelningen till slut kom då Kalle Jellvert (Hugo Pettersson & William Pethrus) kvitterade till 2-2.

Nytt powerplay för BIK med 1.59 kvar av perioden. Rekonen fick till ett giftigt skott i inledningen men i övrigt försvarade sig Troja-Ljungby bra och fick även till ett eget avslut som satte Hellgren-Smed på prov.

Tredje perioden 0-1, skotten 11-7

Tredje perioden gav nog alla BIK:are som sett matchen mot Tingsryd i onsdags en viss känsla av deja vú.

11.26 in i perioden återtog Troja-Ljungby ledningen genom Joakim Hillding (Oscar Öhman & Niklas Enberg). BIK pressade på för en kvittering, men hade fortsatt svårt att få in pucken. Troja-Ljungby å sin sida försvarade sig med näbbar och klor och såg till att göra det svårt för hemmalaget att komma till bra lägen.

18.16 tog ett vilt jagande BIK timeout och återkom sedan med sex utespelare istället för målvakt. Kamp in i det sista men Troja-Ljungby lyckades hålla undan.

BIK vann skottstatistiken med totalt 27-16 men förlorade matchen med 2-3.


"En likvärdig match som senast här hemma och jag tycker att vi skjuter oss själva i foten", summerar målskytten Kalle Jellvert matchen. "Vi sätter varandra i skiten och blir straffade för det."

Du låg bakom kvitteringen till 2-2 i den andra perioden. Berätta om ditt mål!

"Jag kom in från ett byte och Hugo (Pettersson) slog en kanonpassning. Jag försökte bara trycka in pucken och den gick ju in till slut. Skönt att få in en puck och kul att få vara med och bidra. Men det spelar egentligen ingen roll när vi förlorar."

Hur gick snacket inför matchen idag?

"Vi sa att vi skulle komma ut med revanschlusta efter i onsdags och ta kommandot direkt. Det tycker jag väl ändå att vi gör men vi får inte någon riktig utdelning. Sedan står matchen och väger lite, de hänger ett mål i powerplay och det lyckas inte vi med. De tar helt enkelt bättre vara på sina tillfällen."

2-2 inför tredje men den där riktiga pressen, desperationen som vi såg först i tredje perioden i onsdags, kommer lite sent även idag?

"Ja, det stämmer, den kommer för sent. Och som sagt, passningarna sitter inte på bladet och det är för slarvigt överlag. Dessutom är de bättre än oss i special teams idag."

En skillnad från senast var att vi tidigt fick in ett ledningsmål och inte var tvungna att börja med att jaga.

"Ja, och vi har ju lägen idag också men det studsar emot oss och vi har inte riktigt det där flytet. Men flyt får man normalt när man kämpar hårt. Vi får titta noga på video och se vad vi behöver förbättra. Just nu känns det bara surt."

Små svackor drabbar alla lag under en säsong, hur går vi vidare nu?

"Så är det, förstås. Vi får komma hit på måndag och då jävlar är det video, bra träning och att göra sig redo för nästa match som gäller. Då ska vi lägga det här bakom oss."


I och med att Björklöven förlorade hemma mot Södertälje behåller BIK sin andraplats med en poäng mer än Umeå-laget. Intressant att notera är också att HV71 vann först på straffar borta mot Almtuna. Därmed har BIK i nuläget fem poäng upp till serieledarna. Viktigt att ha med sig även om det känns deppigt efter två raka förluster.

Nästa vecka innebär tre matcher: Onsdag (borta mot Almtuna), fredag (borta mot Mora) och lördag (hemma mot Västerås). Lördagens möte med hårdsatsande rivalen Västerås lär bli stentufft så vi hoppas verkligen på god uppslutning hemma i Nobelhallen!

Köp din biljett till den och kommande matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.