Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Södertälje
SSK

Inför BIK Karlskoga - Södertälje SK

26 februari 2020 07:00

Dags för omgång 49 av Hockeyallsvenskan när fjärdeplacerade BIK Karlskoga gästas av tabellsexan Södertälje SK. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Södertälje har efter en tung start på säsongen verkligen fått upp ångan. Laget innehar för tillfället sjätteplatsen i serien med sina 76 poäng, vilket ger ett poängsnitt på 1,58/match. Senast blev det 4-0 seger på hemmaplan mot Tingsryds AIF.

– Jag tycker att vi kommer ut och gör en stabil match, vi kan säkert bättre men vi gör mycket av det vi pratar om att vi ska göra. Kanske framförallt i andra där vi dippat lite tidigare matcher så absolut ett fall framåt skulle jag säga, sa Dennis Bosic efter matchen.

Ludwig Blomstrand och Nick Olesen toppar den interna poängligan, båda på 47 poäng. På en andraplats finner vi Adam Wilsby på 30 pinnar.

SSK är ligans fjärde bästa lag i powerplay och utnyttjar 24.46% av alla lägen. I boxplay rankas laget nia i serien med en uppklaringsprocent på 78.57.

Alexander Sahlin har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 27 stycken med en räddningsprocent på 90.51.

I SSK:s lag hittar vi en spelare med BIK-förflutet, nämligen forwarden Filip Ahl.

– BIK är ett tungt och ganska jobbigt lag att möta, speciellt när de spelar hemma i Nobelhallen. De kommer vilja sätta spel inför slutspelet och kommer garanterat inte gå på halvfart, men det är samma sak för oss, säger tränare Bosic inför kvällen.


BIK Karlskoga kommer i sin tur från två stycken suddenförluster. Senast blev det 1-2 förlust mot Mora IK på bortaplan.

– Vi hade behövt göra något i powerplay, men det blev lite ryckigt i formationerna. Pasic var ju borta från den ena uppställningen och Eklind försvann tidigt från den andra. Det var nog orsaker till att det inte stämde i de lägena i dag, sa tränare Staffan Lundh efter matchen.

Tor Immo leder fortsatt BIK Karlskogas interna poängliga på 50 poäng, fördelar 25 mål och 25 assist. Tvåa placerar sig Fredrik Forsberg (48) och Jesper Kokkonen trea på 36 poäng.

BIK är ligans bästa lag i spel i numerärt överläge och gör mål på fina 27.31%. I boxplay har laget mer problem och reder endast ut 77.25, elva i serien.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Läget i laget, Staffan?

Hyfsat bra, Linus Karlsson gör comeback efter en tids frånvaro vilket såklart är positivt. Fortfarande lite oklart hur vi ställer upp, det enda som är klart är att Tim fortsätter i kassen.

Vilka delar i spelet tar du med dig från Mora-matchen?

Defensiven främst. Återigen svarar vi för en bra match defensivt, kan vi fortsätta så och hitta rätt i offensiven blir vi farliga inför avslutningen.

Tankar inför kvällens match?

En tuff men samtidigt rolig uppgift. SSK har varit ett av ligans bästa lag på slutet och vi kommer att behöva spela på topp för att kunna ta tre poäng.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Köp biljetter till kvällens match här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga åker på bortamatch till Västerås!