Hemma
Mora
MIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Mora IK - BIK Karlskoga

21 februari 2020 09:00

Omgång 48 står för dörren när fjärdeplacerade BIK Karlskoga möter tabellåttan Mora IK på bortaplan. Nedsläpp sker ikväll 19:00 i Jalas Arena!


Kvällens motståndare Mora innehar den åttonde och sista playoffplatsen med 60 inspelade poäng på 47 matcher, vilket ger ett poängsnitt på 1,27/match. Laget kommer senast från tung suddenförlust mot Tingsryds AIF på bortaplan med 2-3. Målskyttar för Mora var Brendan Ranford och Brant Harris.

I den interna poängligatoppen hittar vi Johan Persson på 33 poäng, forwarden har gjort fina 21 mål framåt och passat till 12. Daniel Ljunggren har även han gjort 33 pinnar, fördelat fyra mål och 29 assist.

Mora är ligans nionde bästa lag i spel i numerärt överläge och utnyttjar 16.88%. I boxplay är laget rankade 12:a och reder ut drygt 75% av alla utvisningar.

Isak Wallin har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 25 framträdanden med en räddningsprocent på 90.19%.

I MIK:s lag hittar vi en spelare med BIK-bakgrund, nämligen Emil Bejmo.


BIK Karlskoga tog en poäng senast i toppmötet med serieledande IF Björklöven. Fredrik Forsberg svarade för hemmalagets enda mål i 1-2 förlusten.

– Vi svarar för en riktigt bra match, jag tycker vi var värda minst något mål ytterligare, sa Dennis Fröland efter matchen.

Tor Immo är fortsatt högst upp i BIK:s interna poängliga på 49 poäng, tätt följt av Fredrik Forsberg på 48. På tredjeplats hittar vi Jesper Kokkonen med 35 inspelade poäng.

BIK är ligans bästa lag statistiskt sett i powerplay och gör mål på hela 27.96% av alla chanser. I boxplay har laget det desto tuffare och placerar sig 11:a i serien med en uppklaringsprocent på 76.54.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Senaste nytt i truppen, Staffan?

Inget nytt gentemot senast. Linus Karlsson och Simon Krekula är nära spel och vi räknar med att båda två är tillbaka i full träning på måndag. August Gunnarsson fortsatt borta.

Mora borta ikväll, tankar om motståndet?

Det blir stentufft som vanligt. De är säkert revanschsugna efter att ha varit i en bra trend men stött på några hinder de sista matcherna. Mora är ett kompetent lag som i sina bästa stunder spelar en riktigt bra ishockey.

Vilka delar i spelet tar vi med oss från i onsdags?

Det är ganska mycket. Vår inställning till uppgiften samt vår defensiv som var riktigt bra.


Övrig info

Det väntas bli många BIKare på plats i Mora och BIK Support har fortfarande några lediga platser i bussen. Anmäl er här!

Ceremoni och tröjhissning för Moras legend Håkan Bogg sker innan nedsläpp.

Det är enkronas match i Mora vilket innebär Fri Entré i Jalas Arena ikväll!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på onsdag nästa vecka då BIK Karlskoga tar emot formstarka Södertälje SK hemma i Nobelhallen!