Hemma
MODO
MODO
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Modo Hockey - BIK Karlskoga

22 januari 2020 08:00

Omgång 39 står för dörren när andraplacerade Modo Hockey tar emot tabelltrean BIK Karlskoga under onsdagskvällen. Nedsläpp sker 19:00 i Fjällräven Center!


Kvällens motståndare Modo har svarat för en riktigt bra säsong och tagit 84 poäng på 38 spelade matcher, vilket ger ett poängsnitt på 2,21/match. Senast blev det en stabil 3-0 seger borta mot Tingsryds AIF. Två mål gjordes av Modos spetsforward Adam Tambellini.

– Det var en bra match utifrån den plan vi hade lagt. Vi ville kontrollera matchen och inte ta för stora risker och jag tycker vi gjorde bra avvägningar på det stora hela, kommenterar Björn Hellkvist efter matchen.

Jonathan Johnsson har haft en makalöst bra säsong så här långt. Han toppar den totala poängliga på 56 poäng, fördelat 21 mål och 35 assist. I Modos interna poängliga placerar sig Patrik Karlkvist tvåa på 45 och tidigare nämnda Tambellini på 36 poäng.

Modo är ligans tredje bästa lag i numerärt överläge och gör mål på 24.83%. I spel med en man mindre på isen klarar laget av 84.06%, totalt fyra i den statistiken.

Linus Lundin har vaktat Modos kasse vid flest antal tillfällen, totalt 24 stycken med en räddningsprocent på 90.85.

I Modos lag hittar vi en spelare med BIK-bakgrund, nämligen forwarden Henrik Björklund.

– Vi måste förbättra oss på de detaljerna och en sak man kan konstatera om Karlskoga är att de verkligen är ett lag som tar chansen om de får den, avslutar Hellkvist inför kvällens match.


BIK Karlskoga har studsat tillbaka efter en tyngre period och har nu två raka segrar. Senast blev det vinst mot Karlskrona HK med 6-2 i Nobelhallen. Oliver Eklind svarade för tre av hemmalagets mål.

– En lite slarvig inledning från vår sida, sedan studsar vi upp och gör en helt okej match, sa tremålsskytten efter matchen.

Tor Immo leder BIK:s interna poängliga på 44 poäng, fördelat 21 mål och 23 assist. Tvåa hittar vi Fredrik Forsberg och Filip Ahl, båda på 39 pinnar.

BIK är fortsatt heta i powerplay och utnyttjar fina 29.94% av alla chanser, bäst i serien. I boxplay reder laget ut 77.78%, vilket ger en niondeplats.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Läget i laget?

Inget nytt från senast. August är långtidsskadad. "Högga" är avstängd även ikväll och Anderberg spelar ej.

Modo borta ikväll, tankar inför matchen?

En tuff uppgift såklart. Modo är ett av de absolut bästa lagen i ligan och det gäller att vi kommer upp i en hög nivå för att kunna utmana.

Vilka delar i vårt spel blir extra viktigt?

Svårt att peka på någonting specifikt, men i grunden behöver vårt försvarsspel sitta. I övrigt hoppas jag vi kan fortsätta vara effektiva och heta i powerplay.

Avslutningsvis, ställer ni upp på något annat sätt gentemot senast?

Vi släpper laget runt lunch. Det enda vi kan berätta redan nu är att "Henke" vaktar kassen.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då Almtuna IS gästar Nobelhallen, nedsläpp 19:00!