Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Mora
MIK

Inför BIK Karlskoga - Mora IK

8 januari 2020 08:00

Dags för omgång 35 av Hockeyallsvenskan 19/20 när tabelltrean BIK Karlskoga gästas av trettondeplacerade Mora IK. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Mora har haft en tung säsong så här långt. Laget har tagit 35 poäng på de inledande 34 matcherna vilket ger ett poängsnitt på 1,02/match. Senast kommer MIK från en suddenförlust, trots ett stort spelövertag förlorade man hemma mot Tingsryds AIF med 1-2, målskytt var Kalle Valtola.

Johan Persson leder Moras interna poängliga på 29 poäng, fördelat 17 mål och 12 assist. På en andraplats hittar vi Daniel Ljunggren på 24 och trea Emil Bejmo på 17 poäng.

Mora är ligans nionde bästa lag i powerplay och gör mål på 18% av alla chanser. I boxplay klarar laget av 75.40%, tia i serien.

Isak Wallin har vaktat Moras kasse vid flest antal tillfällen, totalt 16 stycken med en räddningsprocent på 90.68%.

I MIK:s lag hittar vi en spelare med BIK-förflutet, nämligen tidigare nämnda Emil Bejmo.


BIK Karlskoga hade tuff kväll i Umeå i fredags och förlorade med klara 5-1. BIK:s enda målskytt var Fredrik Forsberg.

– Björklöven är ett av de bästa lagen vi mött på många år. Ska vi ha någon chans då måste vi komma upp i mycket högre nivå än vad vi gör, sa lagkapten Mikael Eriksson efter matchen.

Tor Immo och Fredrik Forsberg delar den interna poängligaledningen på 36 poäng vardera. Tvåa hittar vi Filip Ahl på 33 pinnar.

BIK är fortsatt ligans bästa lag i powerplay och gör mål på fina 28.77%. I spel i numerärt underläge rankas laget åtta och reder ut 80.18%.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Läget i truppen, Staffan?

Det är positivt. Pasic är tillbaka från JVM och tränade igår och väntas spela ikväll. I övrigt är Jesper Alasaari fortfarande skadad och ska på återbesök hos läkaren i veckan. August Gunnarsson är fortsatt borta.

Ett revanschsuget BIK efter nederlaget senast?

Ja, den matchen är förbi och vi har blickat framåt. Det var ingen vidare insats utan vi vill upp i en högre nivå.

Något speciellt du tänker på spelmässigt?

Egentligen det mesta. Vi vill hitta tillbaka till våra grunder vi haft större delen av säsongen, då har vi stora chanser att studsa tillbaka på vinnarspåret.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas redan på fredag då BIK åker österut för match mot Södertälje SK!