Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskoga
BIK

Inför IF Björklöven - BIK Karlskoga

3 januari 2020 09:00

Seriefinal väntar i omgång 34 när andraplacerade BIK Karlskoga möter serieledarna IF Björklöven på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i A3 Arena!


Kvällens motståndare Björklöven har svarat för en suverän säsong och tagit 77 poäng på de 33 inledande matcherna, vilket ger ett poängsnitt på 2,33/match. Senast kommer laget från en klar 7-0 seger hemma mot Tingsryds AIF. Alexander Wiklund svarade för två mål i segern.

– Vi kommer ut med ett bra fokus och är spelsugna från start, sa Wiklund efter matchen.

Justin Crandall leder Lövens interna poängliga på 31 poäng, fördelat 14 mål och 17 assist. Tvåa hittar vi Alex Hutchings (30) och trea Fredric Andersson (26).

Björklöven är ligans tredje bästa lag i powerplay och utnyttjar 24.43% av alla chanser. I boxplay är laget ännu bättre och toppar statistiken på fina 87.74%.

Joe Cannata är så här långt seriens bästa målvakt, han räddar 94.36% av alla puckar och släpper i snitt in 1.49 mål/match.

I Björklöven hittar vi två spelare med BIK-bakgrund, tidigare nämnda Wiklund samt backen Alexander Deilert.

– Karlskoga är ett skickligt lag. Vi har vunnit båda matcherna mot dem men det har varit jämna matcher, de gör mycket mål och är bra i powerplay. Men framförallt behöver vi ha koll på våra egna delar, säger Joakim Fagervall inför kvällens match.


BIK Karlskoga vann till slut mellandagsmatchen mot Västerviks IK med 4-3 efter straffar. Kvitteringen kom när klockan stod på 59:59 av Wilhelm Westlund, den avgörande straffen stod Tor Immo för.

– Vi borde kanske ha satt någon mer puck men vi hittar varandra bra och skapade lägen ändå. Det finns lite mer att slipa på men på det stora hela tycker jag att vi gjorde en godkänd match som bådar gott inför framtiden, sa Immo efter matchen.

Immo leder också den interna poängliga på 36 poäng, tätt följt av Fredrik Forsberg på 35 och Filip Ahl på 33 poäng.

BIK är fortsatt seriens bästa lag i numerärt överläge och gör mål på fina 29.17%. I spel i boxplay klarar laget av 79.25%.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Dina tankar kring Björklöven?

Ett otroligt bra och välbalanserat lag. De ligger där de ligger av en anledning.

Vilka delar i vårt spel behöver vi lägga extra mycket fokus på?

Egentligen inget speciellt utan alla moment måste stämma när man möter serieledaren på bortaplan. Jag ser ingen större svaghet alls i Björklöven, med andra ord behöver vi komma upp i max i alla delar.

Något nytt på frånvarosidan?

Nej, vi har tillgång till samma trupp som senast. Alasaari och Gunnarsson är fortsatt skadade och Pasic är på JVM. Victor Stark är med från J20.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på onsdag då Mora IK gästar Nobelhallen!