Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Björklöven
IFB

Inför BIK Karlskoga - IF Björklöven

27 november 2019 08:00

Tredjeplacerade BIK Karlskoga tar ikväll emot serieledarna IF Björklöven i Hockeyallsvenskans 24:e omgång. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Björklöven har startat säsongen 19/20 riktigt bra och har tagit 50 poäng efter 23 spelade matcher, vilket ger ett poängsnitt på 2,17/match. Till dagens match kommer laget med hela sex raka segrar, senast besegrade man Kristianstads IK på hemmaplan med 3-1.

– Vi börjar matchen bra. Sen spelar vi lite för mycket på ledning och vi går ner lite i tempo i tredje perioden. Skönt att vi krigar oss till tre poäng, sa målskytten David Lindquist efter matchen mot KIK.

Björklövens poängliga toppas av Justin Crandall på 24 poäng, fördelat 10 mål och 14 assist. Han skuggas av Alex Hutchings (23 p) och Fredric Andersson (22p).

IFB är ligans andra bästa lag i powerplay och utnyttjar 26.67%. I boxplay laget bäst i klassen av reder ut 90.91% av alla utvisningar.

Joe Cannata har vaktat kassen vid 20/23 tillfällen och gör det med bravur. Han räddar 94.44% av alla skott och släpper in 1,44 mål/match.

I Björklövens lag hittar vi två spelare med BIK-förflutet, nämligen backen Alexander Deilert samt forwarden Alexander Wiklund.

– Det blir en härlig utmaning ikväll. Vi gjorde en av våra bättre prestationer för säsongen hemma mot BIK och det kommer krävas ikväll också, säger ass. tränare Robert Kimby inför matchen mot BIK.


BIK Karlskoga förlorade söndagens bortamatch mot Timrå IK med 3-1, det var lagets första poängtapp på nio matcher. Lagets enda mål var Filip Ahl.

– Vi försökte verkligen men kunde inte riktigt bryta oss igenom mot slutet när vi jagade. Vi hade inga marginaler att gå på efter det underläge vi försatt oss i, sa tränare Staffan Lundh efter förlusten mot Timrå.

Tor Immo toppar BIK:s interna poängliga på 27 poäng, fördelat 14 mål och 13 assist. Kedjekamraten Fili Ahl är tvåa på 26 poäng och Fredrik Forsberg trea på 23 pinnar.

BIK är fortsatt ligans bästa lag i numerärt överläge och utnyttjar 28.87 av alla chanser. I boxplay har laget lite mer problem och klarar av 75.38%.

Kort snack med tränare Lundh inför kvällens match.

Björklöven på hemmaplan, tankar inför matchen?

Det gäller att vi är så bra vi bara kan vara. Så fort vi tappar några procent så förlorar man, det märkte vi senast. Se bara Modo igår kväll, alla matcher är verkligen tuffa i den här ligan.

Vad kännetecknar motståndet?

De är ett homogent lag, både offensivt och defensivt. En av de absolut svåraste motståndarna i serien.

Vad behöver vi snäppa upp gentemot senast?

Vi behöver höja varje spelare några procent. Det krävs personbästa från tio gubbar, samt att resten av laget snuddar vid sin högsta nivå.

Powerplay fortsätter att kugga i!

Ja, men det är inget som går av sig själv. Det gäller att killarna fortsätter förbereder sig på bästa sett och kommer med nya lösningar beroende på mostånd.

Boxplay känns också stabilare den senaste tiden?

Det tycker vi också, överlag har vi hittat en bättre stabilitet och det krävs att vi är pålästa inför varje ny match. Nu släppte vi ett senast mot Timrå, men spelet i numerärt underläge går åt rätt håll.


Övrig info

Dennis Fröland gör comeback efter två veckors frånvaro.

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på fredag då BIK åker söderut för match mot Karlskrona HK!