Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Västerviks IK - BIK Karlskoga

13 november 2019 08:00

Omgång 20 står för dörren när tabellettan BIK Karlskoga tar sig an tiondeplacerade Västerviks IK under onsdagskvällen. Nedsläpp sker 19:00 i Plivit Arena!


Kvällens motståndare Västervik har startat säsongen med 21 poäng på de 18 inledande matcherna. Senast blev det strafförlust mot Tingsryds AIF med 3-2, efter att laget tappat en 2-0 ledning. Målskyttar var Kim Johansson och Darren Nowick.

Victor Öhman leder VIK:s poängliga på 15 poäng, totalt fem mål och åtta assist. På en andraplats hittar vi tidigare nämnda Nowick (13p) och på en tredjeplats Peter Krieger på 12.

I spel i numerärt överläge är laget bra och utnyttjar 23.73%. I boxplay reder VIK ut 80.28% av alla utvisningar.

Tittar vi på Västerviks line-up hittar vi ingen spelare med BIK-anknytning.

Till kvällens match får VIK tillbaka den tidigare skadade Erik Nyström samt Henrik Malmström som varit utlånad till Tranås.

Västervik kan också glädjas över att Dan Pettersson tills vidare lånas in från Linköping HC.


BIK Karlskoga kommer från en riktig urladdning när man hemmabesegrade AIK Hockey med hela 6-1 under måndagen.

– Vi kommer till mycket avslutslägen och flyttar pucken i sidled, precis det vi har jobbat på, sa tränare Johan Schoultz efter matchen mot AIK.

Fredrik Forsberg ligger allt jämnt i topp av den interna poängligan på 22 poäng, fördelat 11 mål och 11 assist. "Foppa" skuggas av Tor Immo och Filip Ahl på 21 poäng.

BIK är ligans andra bästa lag i powerplay och gör mål på 27.85% av alla chanser. I boxplay står laget emot 75%, tolva i serien.

Kort snack med huvudtränare Staffan Lundh inför dagens match.

Matcherna duggar tätt, är lätt att ladda om med så kort varsel?

Nej, det är väl inga större problem. Gäller att hålla sig så fräscha det bara går emellan matcherna. Det är samma förutsättningar för alla lag och hittills har vi klarat den delen bra.

Match ikväll mot Västervik, hur går tankarna inför den?

Västervik borta är en väldigt tuff match. De kommer alltid ut med en bra fart och är lite luriga att möta. Ena dagen är de bland de bästa lagen i ligan, andra dagar lite sämre. Det blir en spännande utmaning för oss.

Positiva nyheter på frånvarofronten, berätta!

Ja, Alexander Leandersson är tillbaka efter skada och Nikola Pasic är åter efter landslagsuppdrag. Gustaf Thorell som startade som 13:e forward senast är också åter hundra och går rakt in i laget.

Tre spelare kvar på skadelistan, något nytt kring dem?

Victor Berglind väntar på en röntgenkontroll, han verkar må ganska bra och förhoppningsvis närmar han sig spel. I David Liljas fall kör han lättare pulsarbete. Kring August Gunnarsson är det inget nytt, han väntar fortfarande på operation.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

På lördag åker BIK Support till Mora och det finns ännu platser kvar. Anmäl er här!

Nästa match spelas på lördag då BIK Karlskoga möter Mora IK på bortaplan, nedsläpp 15:15!