Hemma
MODO
MODO
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Modo Hockey - BIK Karlskoga

25 oktober 2019 08:00

Matcherna i Hockeyallsvenskan duggar tätt när BIK Karlskoga under fredagskvällen tar sig an Modo Hockey på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Fjällräven Center!


Kvällens motståndare Modo har startat säsongen 19/20 stabilt och placerar sig på en fjärdeplats i tabellen med 23 inspelade poäng. Laget kommer till kvällens match med fem raka segrar och senast tog man en kassaskåpssäker vinst när man bortaslog Tingsryds AIF med 4-0. Forwarden Patrik Karlkvist svarade för ett mål och ett assist.

26-årige Jonathan Johnsson har producerat hela 19 poäng på de 12 inledande matcherna och toppar Modos interna poängliga. Tidigare nämnda Karlkvist ligger tvåa på elva poäng och Tom Hedberg trea på tio.

Modo har hittills haft det svårt i numerärt överläge och utnyttjar endast 12,20%. I boxplay är laget klart bättre och reder ut 81,82 av alla utvisningar.

I Modos lag hittar vi en före detta BIK:are, nämligen Henrik Björklund.

Linus Lundin har startat flest matcher i Modo-kassen, totalt 11 stycken med en räddningsprocent på 93,85.


BIK Karlskoga har parkerat på en tredjeplats i tabellen, två poäng före kvällens motståndare Modo. Senast slog laget tillbaka Karlskrona HK med 5-1 hemma i Nobelhallen.

– Ingen vidare insats från vår sida, vi har mycket att jobba på defensivt. Starkt ändå att vinna så tydligt, sa lagkaptenen och målskytten Mikael "Dagen" Eriksson efter matchen.

Fredrik Forsberg leder BIK:s interna poängliga på 15 poäng, fördelat sju mål och åtta assist. Delad tvåa hittar vi Tor Immo och Filip Ahl, båda på 12 poäng.

BIK är seriens tredje bästa lag i powerplay och gör mål på drygt var fjärde försök (25,93%). I boxplay har laget det desto tyngre och klarar endast av 68,97%.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Modo borta ikväll, ett Modo som kommer med fem raka segrar. Hur ska vi sätta stopp för deras fina form?

Bra fråga, jag sitter just nu (läs torsdag) i bussen och kikar lite på dem. De ser verkligen starka ut för tillfället. Men vi ska ge dem en match och möta upp dem med vårt spel.

Något speciellt som kännetecknar Modo?

Överlag ett väldigt skickligt lag över hela banan. Fyra femmor där inga faller ur, kanske en dimension extra om man jämför med övriga ligan på pappret.

Samma lag som senast tillgängligt?

Det stämmer. Adam Björkman från J20 är fortsatt med oss. Efter värmningen fredag förmiddag sätter vi laget.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas redan på söndag då BIK gästas av Almtuna IS. Nedsläpp sker 15.00 i Nobelhallen!