Hemma
AIK
AIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför AIK Hockey - BIK Karlskoga

2 oktober 2019 09:00

Hockeyallsvenskan rullar vidare och det är dags för omgång sex när tabelltrean BIK Karlskoga ikväll ställs mot trettondeplacerade AIK Hockey. Nedsläpp sker klockan 19:00 på Johanneshov!


AIK har endast vunnit en av de fem inledande matcherna, segern kom mot Almtuna IS på bortais i omgång tre. Nu senast kommer laget från två raka bortaförluster, Kristianstad 0-2 samt Tingsryd 1-3.

Nyförvärvet från Almtuna, Jacob Svensson leder AIK:s interna poängliga med sina tre pinnar, fördelat ett mål och två assist.

Johannes Jönsson har vaktat kassen i tre av fem matcher, har en räddningsprocent på 91,25 och släpper in i snitt 2,39 mål/match.

AIK har haft 16 försök i powerplay men ännu inte gjort något mål. I spel i numerärt underläge är laget desto bättre och klarar av 85%.


BIK Karlskoga kommer från två raka hemmamatcher. I fredags besegrades Tingsryds AIF med 5-3 i Nobelhallen och i söndags blev det en poäng mot Timrå IK efter strafförlust med 2-3.

– Det var väldigt mycket som var bra mot Timrå. Med tanke på motståndet skulle jag säga att det var vår bästa prestation hittills, sa tränare Staffan Lundh efter matchen.

Forwarden Filip Ahl fortsätter att leverera. Senast stod han för två nya kassar och har redan noterats för fem mål och två assist, något han toppar den interna poängligan med, tätt följt av Tor Immo.

BIK:s effektivitet i powerplay har dalat och ligger för tillfället på 14,29%. I boxplay ligger man på en trettondeplats och reder ut 75% av alla utvisningar.

Hemsidan tar ett kort snack med tränare Staffan Lundh inför matchen.

AIK på bortaplan ikväll, vad kan vi vänta oss för matchbild?

Det är säkert ett väldigt revanschsuget lag vi kommer möta ikväll, som säkerligen vill visa upp att de är bättre än vad tabellen visar. Det gäller vi är vakna från start, AIK kommer troligtvis ut hårt.

Vad kännetecknar årets AIK?

Svårt att säga, de har kanske inte hunnit satt sin prägel på laget så här tidigt. Sen har de fått bygga om från i fjol. Men de är ett tungt lag att möta, vi behöver vara på tårna i det fysiska spelet.

Ni gör en korrigering på målvaktssidan?

Ja, Tim står ikväll. Vi vill ha igång båda målvakterna och vi bestämde tidigt att de ska ha varsin match denna vecka. Övriga laget släpper vi som vanligt runt lunchtid.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga tar emot Västerviks IK i Nobelhallen klockan 19:00.