Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Vita Hästen - BIK Karlskoga

25 september 2019 08:00

Dags för säsongens andra bortamatch när BIK Karlskoga under onsdagskvällen tar sig an Vita Hästen. Nedsläpp sker 19.00 i Himmelstalundshallen!


Vita Hästen startade säsongen 19/20 på bästa möjliga sätt när man bortabesegrade AIK på Johanneshov med 2-1. Efter segern i omgång ett har hästarna haft det kämpigare och förlorat mot Tingsryd (4-6) respektive Timrå (3-4).

– Vi slarvar och bjuder på alldeles för mycket, sa tränare Tony Zabel efter den senaste matchen mot TAIF.

Den alltid lika pålitlige poängplockaren Jesper Samuelsson toppar den Hockeyallsvenska poängligan med sina sex inspelade poäng, fördelat ett mål och fem assist.

Viktor Kokman har vaktat kassen vid två av tre tillfällen hittills och har en räddningsprocent på stabila 92.54

I special teams har Vita Hästen utnyttjat tre av tretton försök, vilket ger en utdelning på 23.08. I spel i numerärt underläge klarar laget av 75% av alla utvisningar.


BIK Karlskoga har fått en fin start på säsongen 19/20, det har blivit seger mot Almtuna med 5-2 i Uppsala samt en 5-3 seger senast hemma mot Kristianstad i Nobelhallen.

– Vi har en tajt grupp med många spelare kvar från förra säsongen. Vi kanske inte är det mest "flashiga" laget men vi kommer jobba ner många motståndare. Nu gäller det att inte sväva iväg utan att fortsätta ta jobbet i varje match. Då kan det bli något riktigt bra av det här, sa tvåmålskytten Tor Immo efter segern mot KIK.

Filip Ahl har svarat för en fin återkomst i den blåvita-tröjan och producerat tre mål och två assist på de inledande två matcherna, vilket han leder den interna poängligan på.

Vaktat kassen har Henrik Lundberg gjort vid båda tillfällena och har en räddningsprocent 91,2.

Hemsidan tar ett kort snack med huvudtränare Staffan Lundh inför matchen mot Vita Hästen.

Hur går tankarna inför kvällens bortamatch?

Det är tätt mellan matcherna och tankarna snurrar lite så här i början. Vi har mött Vita Hästen en gång på försäsongen och vi tror vi har hyfsad koll på dem.

Något som kännetecknar Hästen?

Tidigare har de haft ett fruktat powerplay och kommer säkert att ha det i år igen. I övrigt känns det som de lagt lite mer fokus på det defensiva denna säsong.

Vilka delar i vårt spel är du mest nöjd med hittills?

Framförallt att vi gör mål. Vi hotar offensivt och skapar en massa lägen. Powerplay/boxplay har också sett bra ut än så länge.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Biljetter till kvällens match hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas redan på fredag då BIK Karlskoga gästas av Tingsryds AIF i Nobelhallen klockan 19:00.