Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Kristianstad
KIK

HEMMAPREMIÄR! Inför BIK Karlskoga - Kristianstads IK

23 september 2019 09:00

Dagen vi längtat efter är här! Ikväll spelas säsongens första hemmamatch i Hockeyallsvenskan 19/20 när BIK Karlskoga gästas av nykomlingen Kristianstads IK. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kristianstad förlorade den historiska premiären i Hockeyallsvenskan med 3-4. Motståndaren Tingsryds AIF kvitterade sent och avgjorde knappt en minut in i förlängningen. KIK:s mål stod Gustav Willman Borvik (2) och Fredrik Hansson för.

Så här säger KIK:s tränare Mikael Gath inför kvällens match:

"Vi har skaplig koll på BIK, men det gäller att fokusera på vårt och att vara särskilt noggranna. Det är lite annorlunda att spela borta i HockeyAllsvenskan, jämfört med HockeyEttan. Det gäller att spela enkelt, och ta vara på chanserna"


BIK Karlskoga öppnade säsongen starkt genom att vinna över Almtuna IS på bortaplan med 5-2. Stor matchvinnare blev Filip Ahl med sina två mål och ett assist.

– Första perioden var lite sisådär, därefter tycker jag att vi tog tag i matchbilden. Vi spelade vårt spel och stängde matchen, sa Ahl efter fredagens match.

Vi tar ett snack med BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh inför kvällens hemmapremiär.

Skön seger i Uppsala i fredags, dina tankar efter matchen?

En lite darrig inledning, kändes som att det var lite premiärnerver som spökade. Sen varvar vi upp efterhand och så småningom tycker jag vi åker ifrån dem på nåt vis. När vi sett matchen i efterhand tycker vi att vi genomför den på ett bra sätt.

Någon spelare du vill credda lite extra?

Lundberg gör några viktiga räddningar när matchen står och väger. Det krävs att vi fortsätter ha ett stabilt målvaktsspel och där känner vi oss trygga.

Kristianstad ikväll, något som utmärker deras sätt att spela?

De går säkert på mycket inspiration här i början. Sen tror jag säkert de kommer fortsätta plocka en hel del poäng under fortsättningen av säsongen, men just i början brukar nykomlingar oftast gå på en hel del inspiration.

Skadeläget, någon skillnad mot senast?

Nej, samma lika. Kvällens trupp släpper vi idag runt lunch.


Övrig info

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17.30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på onsdag då BIK åker till Norrköping för match mot Vita Hästen.