Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Karlskoga
BIK

SERIEPREMIÄR! Inför Almtuna IS - BIK Karlskoga

20 september 2019 08:00

Sex månaders väntan är över, äntligen är det dags att tävla om poäng igen när BIK Karlskoga ikväll möter Almtuna IS på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Gränby Ishall!


Kvällens motståndare Almtuna hade en tuff fjolårs säsong när man slutade på en 13:e plats efter 52 omgångar och hamnade i en negativ kvalserie. Väl där slutade man trea och åkte ur, men efter IK Panterns konkurs fick AIS en friplats vilket betyder spel i Hockeyallsvenskan även 19/20.

Fjolårets storstjärna Tony Mårtensson är fortfarande kvar i laget. 39-åringen mäktade med 24 mål och hela 45 assist på 62 matcher under säsongen 18/19. Tobias Liljendal, som slutade trea i den interna poängligan med sina 32 poäng, är även han kvar i laget.

Almtuna har annars bytt ut stora delar av förra årets trupp. På nyförvärvssidan sticker Villiam Haag ut lite extra, som senast kommer från IK Pantern.

Under försäsongen har AIS vunnit fem av de totalt åtta träningsmatcherna.

– Vi har längtat efter att få tävla om poäng de senaste veckorna. De har varit en bra energi på träningarna på slutet och vi ser fram emot kvällen, säger tränare Martin Gudmundsson i Almtuna till deras officiella hemsida.


BIK Karlskoga har haft en lite krokig försäsong. På åtta matcher har det endast blivit en seger när Södertälje SK besegrades med 5-0. I övrigt har det blivit fyra oavgjorda efter 60 minuter samt tre förluster.

Vi tar ett snack med BIK Karlskogas assisterande tränare Johan Schoultz inför kvällens seriepremiär.

Senaste nytt i laget?

– Till årets säsong kommer vi vänta med att släppa laguppställningen till efter matchvärmningen som sker under förmiddagen. Vi kan dock meddela redan nu att Lundberg vaktar kassen.

Hur går tankarna inför kvällens match?

– Vi minns matcherna i fjol mot Almtuna som riktigt tuffa och tajta. Det har varit en lång försäsong som gått lite upp och ned. Nu ska det bli roligt att tävla igen och mäta sig med våra motståndare under seriespelet, det brukar bli något helt annat.

Något specifikt ni lagt fokus på sista veckan?

Främst försvarsspelet. Vi måste ligga på en högre nivå i hela matcherna, det gäller att inte dippa som vi gjort under vissa träningsmatcher.

Avslutningsvis, hur är skadeläget?

August är fortsatt skadad. Kevin har en liten skavank och hans status är osäker, avslutar Schoultz.


Övrig info

BIK Support anordnar resa till matchen, ett fåtal platser finns kvar!

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Hemmapremiär sker på måndag när nykomlingen Kristianstad IK gästar Nobelhallen!