Kraftsamling på östra ståplats
Publicerad: 2021-12-09
Tillsammans med våra fantastiska supportrar gör vi nu en kraftsamling på vår klack och här kan du som är sugen på att vara med läsa mer om vår gemensamma satsning.

Tillsammans med våra fantastiska supportrar gör vi nu en kraftsamling där alla som vill vara med och stötta laget i klacken från och med nu samlas på Östra läktaren (det vill säga långsidan bakom bortabåset, några rader upp).

Det började med ett möte i måndags dit alla supportrar som önskar vara en del av klacken bjudits in. Vår supporterklubb, BIK Support, och övriga grupperingar fanns förstås på plats och klubben representerades av marknad och Mikael 'Daggen' Eriksson. Syftet var att samla alla till en diskussion om hur atmosfären och inramningen av matcherna ska se ut och hur klubben eventuellt kan stötta våra livsviktiga supportrar i detta.

Ombyggnaden av Nobelhallen kommer att rita om kartan något men i väntan på den ville majoriteten av supportrarna som var på plats under mötet hålla till på Östra. Därmed bestämdes att ståplatsklacken kommer att samlas där tills vidare. Kommunens dispens för räcken har går ut i dagarna och där har man har påbörjat arbetet med anbudsförfarande. Det innebär att supportrarnas önskemål om räcken förhoppningsvis snart blir verklighet. Klubben har också fått fler önskemål - på kort och lång sikt - som vi tar med oss och försöker lösa.

Vi börjar nu ’bygga’ och testa den nya klacksektionen under hemmamatcherna vecka 49 och räknar med ett rejält avstamp 18/12 i matchen mot Västerås. Du som är sugen på att vara med i klacken är varmt välkommen till gänget på Östra! Har du tankar eller synpunkter för hur vi kan underlätta för vår klack eller för hur vi ska locka fler till Nobelhallen får du gärna kontakta oss.

Redan igår, under matchen mot Västervik, kunde vi märka en stor skillnad i Nobelhallen. Henrik Larsson berömde klacken efter matchen när han konstaterade att: "Det var jäkligt gôtt att höra draget på östra läktaren idag. Det är otroligt skönt när de skriker på oss, det lyfter oss verkligen och det var härligt att se killarn och tjejerna där idag!"

En stor eloge till er som sjöng och pushade igår!

Våra supportrar är livsviktiga för oss - en häftig inramning i Nobelhallen stöttar inte 'bara 'vårt lag sportsligt under den aktuella matchen. Bra stämning lockar fler. Och fler Stolta BIK:are i hallen är en förutsättning för att vi kunna bygga en stark trupp som kan vara med och slåss om en SHL-plats.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle