Inför IK Pantern - BIK
Publicerad: 2019-02-27
Hockeyallsvenskan kliver in i omgång 49 och femteplacerade BIK Karlskoga ställs återigen på kort tid mot elfteplacerade IK Pantern på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Malmö Isstation.

Pantern har spelat ihop 61 poäng och det ger en elfteplats i tabellen. Laget har sex poäng upp till playoffstrecket och lika många poäng ner till negativt kval. IKP har en bra form och har vunnit fyra av de sex senaste matcherna, senast blev det seger hemma i Malmö Isstation med 3–2 mot IF Björklöven. Stor matchvinnare blev målvakten Lars Volden som räddade 43 av 45 skott.

BIK-bekantingen Nick Olesen toppar Panterns interna poängliga med 35 poäng (14+21). På en andraplats ligger Villiam Haag med 26 poäng.

IKP är rankade nia i powerplay och utnyttjar 18,60% av alla numerära överlägen. I boxplay står man emot 78,19% av alla utvisningar (11:a i serien).

Lars Volden har startat flest matcher i Hockeyallsvenskan, totalt 41 matcher. Norrmannen har 91,88 i räddningsprocent och släpper i snitt in 2,76 mål/match.


BIK Karlskoga har blandat och gett under en längre period. Senast blev det torsk mot Västerås IK på bortaplan med 4–2.

– Västerås är ett lag som vi vill tävla med, då måste det se bättre ut än vad det gjorde idag, sa huvudtränare Staffan Lundh efter nederlaget.

Gustaf Thorell placerar sig högst upp i BIK:s interna poängliga med 31 poäng, tätt följt av duon Fredrik Forsberg och Gustaf Franzén, båda på 30 poäng.

BIK är statistiskt sett seriens sjunde bästa lag i spel i numerärt överläge och gör mål på knappt var femte försök (19,87%). I boxplay placerar sig laget som femma och reder ut 80,29%.

Olle Eriksson Ek, som vaktar kassen i kvällens match, har spelat 14 matcher med en räddningsprocent på 89,87. I snitt släpper han in 2,88 mål/match.

Läget i BIK

Lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson är redo för comeback. Dessvärre har Victor Berglind drabbats av en fraktur i handen och blir borta tills vidare. Jesper Kokkonen har insjuknat och kommer inte till spel. Viktor Lang står sedan tidigare på skadelistan. David Lilja är inte heller med i truppen utan spelar med J20 istället.

– Olle vaktar kassen. Vi kommer att spela på sex backar och tolv forwards, säger tränare Johan Schoultz.

– Vi behöver jobba hårdare gentemot senast. Mot VIK blev vi lite för passiva. Skridskoåkningen måste upp och vi behöver hälpa varandra där ute på isen på ett bättre sätt. Vi har stor revansch att utkräva på Pantern efter tre raka förluster mot dem, laget är riktigt sugna på en seger, avslutar Schoultz.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Henrik Larsson - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson - Ricard Blidstrand

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Forwards:

Fredrik Forsberg - Oskar Bäck - Juliuz Persson

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Tor Immo - Oliver Eklind - Jonatan Harju

Carl Berglund - Mikael Eriksson - Axel Lindström

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,60 - 4,20 - 2,33

Nästa match spelas på fredag när AIK Hockey gästar Nobelhallen, nedsläpp 19.00!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén