Inför BIK - Leksands IF

4 mars 2018 08:00

Söndag och dags för omgång 51, alltså den näst sista omgången, av den Hockeyallsvenska serien 17/18. Det är två lag i toppform som ställs mot varandra, Leksand vill vässa formen inför den hockeyallsvenska finalen mot Timrå medan BIK kämpar för nytt kontrakt.


Seger senast mot Oskharshamn hemma i hallen med 4-1. Detta efter att matchens huvudfigur Fredrik Forsberg (som är på lån från Leksand) varit inbland i samtliga fyra mål där han stod för ett mål och tre assist.

I och med segern i fredags står nu BIK på samma 65 inspelade poäng som Tingsryd och Troja/Ljungby men innehar i kraft av sämre målskillnad jumboplatsen i serien. Eftersom Västervik vann sin match har de nu 68 poäng och alltså tre poäng till godo till de tidigare nämnda lagen.

Förutsättningarna för att BIK ska undvika negativt kval är därmed att man lyckas vinna de resterande två matcherna samtidigt som Västervik, Tingsryd eller Troja tappar poäng. Detta eftersom BIK i nuläget har en målskillnad på -25, att jämföra med Tingsryds -15, Trojas -7 och Västerviks -7.

Leksand har ångat på i toppen den senaste tiden och är nu klar serietvåa och även klara för den Hockeyallsvenska finalen där man kommer att möta seriesegrarna Timrå. Man har precis som BIK fyra av fem segrar på de fem senaste matcherna, men senast fick man dock se sig besegrade hemma mot just Timrå med 2-1.

Lagen emellan har Leksand hittills denna säsong vunnit respektive matcher. Först hemma med 4-0, följt av 1-5 i Nobelhallen och senast 2-0 i Tegera Arena. Det är med andra ord ett revansch-suget BIK som tar sig an serietvåan under Söndagskvällen.

I BIK-truppen är det frågetecken kring Viktor Lang och Filip Ahl som vilade lördagens träningspass. Om de spelar eller inte avgörs under söndagens isvärmning. På skadelistan finns fortfarande Daniel Bernhardt, Calle Berglund, Juliuz Persson, Victor Backman och Niklas Lihagen. Emil Jidskog, som stod för en stark insats senast, får fortsatt förtroende i målet.

Preliminär trupp:

Målvakter: Emil Jidskog och Olle Eriksson Ek

Backar:

Viktor Lang(?) - Jacob Lundegård

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

Arvid Aronsson - Victor Berglind

David Suvanto

Kedjor:

Henrik Rommel - Isac Skedung - Martin Pärna

Gustaf Thorell - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren- Mikael Eriksson - Filip Ahl (?)

David Lilja - Oliver Eklind - Axel Lindström

Extra: Simon Flodén

Matchodds Svenska Spel

2,85 – 4,40 – 2,00

Nedsläpp i Nobelhallen kl 18.30!