Franzén: "Jag vill vara med och ta BIK till SHL"
Publicerad: 2021-04-23
sillyseason
Under gårdagen startade BIK Karlskoga årets silly season och först ut att krita på ett nytt kontrakt för kommande två säsonger var centern Gustaf Franzén. Idag bjuder vi på en intervju med 24-åringen!

2 nya år i BIK, hur är känslan "Frasse"?

Det känns underbart. Jag är så jäkla glad över att stanna. BIK betyder mycket för mig och jag vill fortsätta utvecklas i denna miljö.

Största anledningen till att du väljer BIK?

Jag och min fru trivs bra i Karlskoga. Vi har alltid blivit bra omhändertagna och samtidigt blir jag bättre av att vara i BIK. Det är många parametrar som spelar in och jag har bara gott att säga om klubben. Nu är drömmen att vara med på resan och ta BIK till SHL.

Fjolåret blev lite hackigt med skador och klubbyte, skönt med lite kontinuitet framöver?

Självklart. Vi blev föräldrar nyligen och naturligtvis är det en trygghet att skriva två år. Skönt att landa lite efter fjolåret med operation och en tuff rehab.

Det blev ett tungt slut med uttåg i match sju mot Björklöven, hur ser du tillbaka på säsongen och slutspelet?

Nu när det har lagt sig lite kan vi säga att vi svarat för en bra säsong. Jag tror jag snackar för hela laget när jag säger att man får mersmak. Motivationen blir ännu starkare att träna ännu hårdare i sommar och vara 100% redo när allt drar igång igen. Jag är redan sjukt taggad på nästa säsong.

Hur ser den närmsta tiden ut?

Nu blir det nog ganska lugnt i en eller två veckor ytterligare. Sen ska fyssäsongen igång i början av maj, men tills dess får vi ta hand om kropparna och läka lite sår efter ett tufft slutspel.

Något du vill säga till alla BIKare där ute?

Ja, jag vill tacka för stödet vi haft, trots att ni inte varit på plats i Nobelhallen. Jag hoppas verkligen vi ses till hösten igen. Vi har en dröm!

BIK Karlskoga