Franzén: "Vi måste hålla oss till vår gameplan i 60 minuter"

14 februari 2019 11:30

Gustaf Franzén inledde målskyttet i gårdagens match som slutade med förlust för BIK Karlskoga. Vi stämmer av läget med "Frasse" om vad som måste bli bättre spelmässigt för att det ska bli seger mot IK Pantern imorgon.


Hur är läget med Gustaf Franzén dagen efter förlust mot Almtuna?

Jodå, det är bara att försöka släppa torsken och blicka framåt. Vi lämnade nyss Karlskoga, sitter i bussen och på väg mot Malmö.

Hur skulle du sammanfatta gårdagens match mot AIS?

Generellt sett är det väl ingen bra match. Det finns detaljer som är bra, men det dåliga vägar över. Det slarvas för mycket och vi kommer inte alls upp i den nivå vi haft de senaste matcherna när vi vunnit.

Försvarsmässigt gör vi en kanonmatch i fredags, desto sämre igår. Hur kommer det sig?

Det är jäkligt svårt att säga, vi känns inte riktigt lika påslagna. Anfallsmässigt tycker jag vi gör en bra match och skapar många farliga lägen, vände spelet bra och hade ett skönt flow. Då är det extra surt att vi tummar på så många delar i vårt försvarsspel. Vi vet att Almtuna har många bra spelare och då kan vi inte ge upp så många chanser bakåt.

Ny match imorgon, vad i spelet måste bli bättre?

Främst försvarsspelet. Vi måste hålla oss till vår gameplan i 60 minuter, vi är väldigt svårslagna när vi tuggar på och rullar på fyra femmor och alla gör sitt jobb.

Vi har förlorat två matcher mot IK Pantern tidigare i år, stor revansch att utkräva!

Verkligen, skönt att vi får läge att snabbt revanschera oss från gårdagen också.

Vad kännetecknar Pantern som lag tycker du?

De är ett hårt arbetande lag som sätter hård press på sina motståndare.

Hur känns annars formen för egen del?

Det känns som att jag börjar hitta formen igen. Jag var inne i en liten svacka runt årsskiftet, men det känns som spelet blir bättre och bättre.

Tack för pratstunden, kör hårt imorgon!

Tack själv!