Matchens profil: Sebastian Fakt
Publicerad: 2020-10-09
Sebastian Fakt gjorde i onsdags sitt första mål för BIK Karlskoga. Vad passar då bättre än att vara matchens profil ikväll när laget tar emot Vita Hästen?

Sebastian Fakt är 25 år gammal och kan användas både som center och ytterforward. Han kom till BIK inför den här säsongen från Almtuna IS och hans kontrakt sträcker sig över säsongen 21/22.

Här kan du läsa en lite längre intervju med Sebastian.

Största styrka på isen?

"Skridskoåkningen."

Största styrka utanför isen?

"Jag är i stort sett alltid glad och positiv."

Något som du vill bli bättre på?

"Puckhanteringen."

Vad bidrar du med i laget?

"Jag bidrar ganska mycket i omklädningsrummet, vill att alla ska må bra och försöker vara mån om all. På isen bidrar jag med energi till laget. Jag är en ganska hårt arbetande spelare, hårt jobb under ett byta brukar smitta av sig."

Personlig målsättning med säsongen?

"Jag vill ta en stor roll i laget bidra till att laget går långt."

En sak som du inte klarar mig utan?

"Svår fråga… Just nu, i dessa tider, får man väl säga handspriten. Men kaffebryggaren är viktig. Vanligt svart bryggkaffe ska det vara."

Om du inte var hockeyproffs…

"Jag skulle förmodligen sitta på något kontor. Jag gillar ekonomi och hoppas komma igång med att plugga det ganska snart. Det är en del av min plan för framtiden."

Därför spelar jag i BIK!

"BIK är en toppklubb i Hockeyallsvenskan med fin historik och jag tror att laget och hur det spelar passar mig väldigt bra."

Headcoach Karl Helmersson om Sebastian:

”Kommer senast från Almtuna. Bra fart, bra skott och han gjorde en hel del mål där. Vi hoppas att han tar med sig allt detta till BIK. Vi kommer att använda honom som ytterforward.”