Inför BIK Karlskoga - Oskarshamn
Publicerad: 2016-03-07

Hoppet lever fortfarande efter att söndagens match hemma mot Almtuna slutat med seger samt att övriga resultat i Slutspelsserien gick vår väg. Redan imorgon kör vi igen, när Oskarshamn kommer till Nobelhallen. 

Det fanns en chans att hoppet skulle leva vidare även inför morgondagens match och det gör det! BIK vann söndagens hemmamöte mot Almtuna med 5-1 samtidigt som Leksand förlorade mot Timrå och Oskarshamn och Mora kryssade. Imorgon tisdag kör vi vidare och då är det alltså Oskarshamn som gästar Nobelhallen. Nu behöver vi ert stöd mer än någonsin!

Förutsättningarna
Det som kommer att krävas i tisdagens omgång för att hoppet om att BIK ska vinna slutspelsserien och att avgörandet kommer i den sista omgången är framförallt att BIK tar samtliga sex poäng som finns kvar att spela om. Sedan behöver man lite hjälp och då gäller följande:
1. Timrå bortaslår Mora
2. Almtuna vinner hemma mot Leksand 

Tidigare möten
Oskarshamn har likt Almtuna varit något av ett boogieteam för BIK under säsongens gång och man har på fyra möten i grundserien bara lyckats tagit två poäng och dessa kom genom en straffseger i det första bortamötet. Nu har man chans att ta revansch på de två hemmaförlusterna och som nämnt tidigare, det krävs tre poäng och lite flyt med övriga resultat om hoppet ska leva inför torsdag. Men vi kan bara påverka vår egen match, så kom till Nobelhallen och stötta oss till tre poäng imorgon! 

Läget i laget
Laget är detsamma som mot Almtuna men med förändringen att Fredrik Höggren frisknat till och finns med imorgon. Det innebär att Jens Skålberg, Martin Thelander och Johan Nilsson alltjämt återfinns på skadelistan. Emil Kruse fortsätter i målet.

Lisa Classon