Inför IK Oskarshamn - BIK

16 januari 2018 08:00

Tillbaka på vinnarspåret igen när vi nu går in i en ny vecka med nya matcher och fler chanser till poäng. Först ut är Oskarshamn på bortais som spelas under tisdagskvällen i omgång 36 av Hockeyallsvenskan.


Tre poäng och trendbrott senast när Timrå slogs tillbaka i Nobelhallen med 4-3! Detta efter att BIK lyckades göra hela tre mål i numerärt överläge, där också Fredrik Forsberg och Rodrigo Abols fick göra sina första respektive mål i BIK-tröjan!

Segern innebär att det nu skiljer sju poäng upp till Vita Hästen och säker mark när BIK i skrivande stund 38 inspelade poäng. Nu är det alltså dags att mäta krafterna med Oskarshamn när bussen rullar ner mot Småland under Tisdagen.

Oskarshamn, som länge var med i toppen av serien, har haft en tung period senaste tiden. Men nu är laget på uppgång igen och har tre segrar på fem matcher. Man befinner sig i nuläget på en sjundeplats i tabellen med 54 inspelade poäng, alltså 16 före BIK.

Lagen har mötts två gånger tidigare denna säsong där båda matcherna slutat med respektive hemmasegrar. Först 3-1 nere i Oskarshamn och senast 5-3 i Nobelhallen. Sett över de fem senaste möten har dock BIK vunnit fyra av dessa.

I laget har det inte skett några förändringar sen senast och samma trupp som ställde upp mot Timrå senast kommer (om inget oväntat händer) även ställa upp imorgon, meddelar assisterande tränare Daniel Wessner. Vem som tar plats mellan stolparna avgörs under dagen.

Truppen:

Målvakter: Emil Jidskog och Olle Eriksson Ek.

Backpar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

David Suvanto - Alexander Leandersson

Arvid Aronsson - Victor Berglind.

Kedjor:

Henrik Rommel - Victor Backman - Gustaf Thorell

Juliuz Persson - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren - Niklas Lihagen - Axel Lindström

Calle Berglund - Oliver Eklind - Mikael ”Daggen” Eriksson

Filip Ahl

Svenska Spels Odds

1,67 – 4,70 – 3,60

Nedsläpp i Be-Ge Hockey Center kl 19.00!