Behöver du hjälp med att ladda ned ditt vaccinationbevis? Vi hjälper dig!
Publicerad: 2021-12-06
Behöver du hjälp med att ladda ned ditt vaccinationsbevis? Vi har öppet för dig på kansliet måndag - onsdag 13-16 .00 då vi hjälper dig och svarar på frågor. i artikeln hittar du frågor och svar om covidpasset inför ditt besök i Nobelhallen.

Vi får en del frågor från oroliga BIK:are som undrar hur det fungerar med det vaccinationsbevis (covidpass) som regeringen 1/12 införde som krav för att få komma in på våra matcher. I artikeln i den här länken kan du läsa mer om vaccinationsbeviset samt några vanliga frågor & svar kring det.

För vår del är matchen 8/12 mot Västervik den första A-lagsmatchen sedan vaccinationsbeviset blev obligatoriskt men vi hade premiär redan under förra veckans julshow. Vi blev då uppmärksammade på några vanliga problem som kan uppstå för er som kommer till Nobelhallen som publik. Därför har vi nu bestämt att hålla öppet måndag - onsdag 13-16.00 för er som behöver hjälp med att ladda ned covidpasset.

Läs gärna nedanstående punkter så att du är väl förberedd inför våra och andras arrangemang:

Saknar du ett covidpass?

För att få ut ett covidpass måste du ha tagit minst två doser av covidvaccinet. Det måste ha gått 14 dagar sedan dos två.

Måndag till onsdag 13-16.00 kan du komma till oss på kontoret och få hjälp med att ladda ned ditt covidpass. För att kunna få det direkt till din mobiltelefon måste du ha ett giltigt Bank-ID installerat på din telefon när du kommer till oss.

I den här länken kan du som vill själv ladda ned ditt vaccinationsbevis.

Om du inte har ett giltigt bank-ID på telefonen kan vi hjälpa dig med att fylla i en blankett för att få ett utskrivet covidpass. Då måste du vänta tills du fått brevet med passet innan du får gå på våra matcher och andra arrangemang.

Här hittar du blanketten om du vill skriva ut och fylla i den själv.

Glöm inte att du måste visa upp ett giltigt ID!

Glöm inte att ta med dina ID-handlingar till matchen. Enligt bestämmelserna som vi fått från regeringen och Folkhälsomyndigheten måste du kunna visa en giltig ID-handling (t ex körkort, pass osv) för att styrka att du är du och att det är ditt vaccinpass.

Glöm inte att kolla: Har giltighetstiden på ditt covidpass gått ut?

Många blir förvånade när deras pass scannas och inte godkänns. Ofta beror det på att covidpassets giltighetstid gått ut. Det är ganska vanligt att man laddade ned sitt covidpass i somras i samband med att det lanserades och då har giltighetstiden hunnit gå ut. Se till att hämta ut ett nytt och ha koll på slutdatumet, som du hittar högst upp i beviset, så slipper du stå utomhus i kylan och ladda ned det igen.

Måndag till onsdag 13-16.00 kan du som vill komma till oss på kontoret och få hjälp med att hämta ett nytt covidpass. För att kunna få det direkt till din mobiltelefon måste du ha ett giltigt Bank-ID installerat på din telefon när du kommer till oss.

Det måste ha gått minst 14 dagar sedan du tog spruta nummer två!

Några som nyss vaccinerat sig har missat att det måste ha gått 14 dagar sedan spruta 2 innan man anses ha uppnått rimlig immunitet. Först då blir covidpasset giltigt och godkänns när vi scannar det. Det innebär att du inte får komma in på några av de arrangemang som omfattas innan de 14 dagarna gått.

Spruta 3 saknar betydelse för covidpasset.

Du som har ett utländskt covidpass - följande är giltiga:

Många men inte alla utländska covidpass är godkända. I den här länken kan du läsa mer om vilka länders pass som ger dig tillträde.

Du kan eller vill inte vaccinera dig. Varför kan vi inte göra ett undantag för dig?

Vi ser att det finns supportrar som tror att vi som klubb som bestämmer vilka som ska få komma in. Det är INTE BIK Karlskoga som beslutat att införa vaccinationsbevis och vilka det ska gälla utan regeringen i samråd med Folhälsomyndigheten. Det är alltså något som vi inte kan välja bort eller sätta egna ramar för. Alternativet är i princip att inte få ha publik alls. Länsstyrelsen utför kontroller för att se så reglerna efterlevs.

Även den som inte kan vaccinera sig har dock möjlighet att gå på match. Se undantagen nedan:

Vilka undantag finns för när vaccinationsbevis krävs?

Följande undantag har regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om:

Barn under 18 år behöver inte något vaccinationsbevis. Som ungdom måste man vara redo att styrka sin ålder med en giltig ID-handling (t ex pass, ID-kort).

Covidpass gäller alla över 18 år som kommer som publik, det vill säga INTE de som på olika sätt arbetar med och under arrangemanget.

Ovaccinerade har tillträde om man kan uppvisa ett godkänt läkarintyg på att man inte kan vaccinera sig samt styrka sin identitet med en giltig ID-handling (t ex pass, körkort osv).

Hur håller jag mig uppdaterad om vad som gäller?

Håll dig uppdaterad om det senaste om covid via Folkhälsomyndighetens hemsida.

Hjälp oss minska smittan genom att hålla dig hemma om du har symptom och testa dig om du misstänker att du kan ha covid.


Köp din biljett till onsdagens match (Västervik), fredagens match (Kristianstad) och kommande matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle