Senaste nytt från Staffan
Publicerad: 2018-08-17
Under "Tränarbloggen" får ni senaste nytt från BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh och Johan Schoultz.

Hej!

Tänkte göra en kort avstämning och min syn efter de första veckorna på is.

Det har överlag varit en tid med mycket fokus på vårt grundspel. Efter matchen mot Vita Hästen har vi också lagt mer tyngdpunkt på något tyngre isträning som den närmsta tiden säkerligen kommer att visa en del tunga ben och huvuden.

Det är väl inte så att allt har fungerat helt perfekt, men jag tycker att vi ser många bra beslut i det vi gör på matcherna och detta kommer ligga till bra grund för våra vidare resultat. Vi har också jobbat mycket med passningar som åt andra hållet ska ge oss ett bra anfallsspel. Glädjande var också att vi fick visa upp många fina mål med rejäla avslut i matchen mot Vita Hästen.

Tittar vi snabbt tillbaka i matchen mot Örebro som till vardags huserar i SHL så startade vi mycket bra, men orkade inte riktigt hålla undan deras tyngd. Trots det en helt godkänd insats.

Nu får vi jobba vidare och bygga del för del starkare så ser vi med tillförsikt framåt att se vad killarna kommer att uträtta på isen. Efterhand kommer vi även sätta tydligare roller för spelarna typ powerplay/boxplay, där vi hittills känt oss fram lite grann.

Kul förresten att det var så många som sökte sig till Nobelhallen i augusti och första träningsmatchen. Över 2600 personer, riktigt häftigt! Hoppas många av er kommer tillbaka på tisdag när vi tar oss an Södertälje kl 19.00.

Hälsningar Staffan

Jakob Bengtzén