Krönika: "Blod, svett, tårar och en stor dos av dramatik"
Publicerad: 2019-03-18
Det är vad vi kan förvänta oss nu när fortsättningsserien ska avgöras. Två matcher återstår. BIK är två poäng efter serieledande Leksand. Nervöst, kämpigt men alldeles alldeles underbart!

Leksand har skaffat sig ett drömläge i serien, det ska man inte sticka under stolen med. Man leder serien med två poäng och möter seriens två poängmässigt sämsta lag.

Kan något stoppa dalmasarna?

Ja, det skulle jag ändå säga. Hela Dalarna tror att LIF kommer att greja detta. Nästa runda är i princip redan hemräknad. Det kan också bli deras fall.

På pappret är kvällens motståndare Karlskrona inte något dåligt lag. KHK har två raka vinster på hemmais och vill nog gärna vara med och ställa till det för LIF.

BIK då? Laget har sett ruggigt stabilt ut i denna serie. I kväll skulle jag säga att den solklart tuffaste matchen går av stapeln. Västerås kommer till Nobelhallen. BIK lär dock vinna sina återstående matcher om LIF ska kunna utmanas på allvar.

Det känns som att laget är ordentligt påkopplat. Lundberg storspelar i kassen och laget känns stabilt över hela banan. Vore så fantastiskt kul att se vad man skulle kunna göra i en matchserie mot Oskarshamn (jo, jag tror AIK löser detta).

Tomheten när säsongen är slut och isen tas bort i Nobelhallen är så enorm. Vore så otroligt kul om det gick att putta det framåt ett tag till.

Följande matcher återstår för Leksand och BIK.

  • KHK-LIF
  • BIK-VIK
  • LIF-Modo
  • Västervik-BIK

Matematiken är enkel. BIK behöver sex poäng. Leksand får ta max fyra samtidigt som BIK måste ta igen tre mål. Tufft? Absolut! Möjligt? Jodå!

Mycket nerver kommer att spela in i detta och som jag nämnda – ”alla” räknar med att LIF ska lösa detta. BIK kan smyga i bakgrunden.

För att detta ska kunna bli möjligt är det enormt viktigt att publiken sluter upp – det blir tufft idag men laget blir någon procent bättre om Karlskogingarna sluter upp och är så där härligt jobbiga som bara vi kan vara! Nu jäklar vill jag se BIK ge Leksand en riktig match!

Ses i kväll!

Larsåke Wåhlén

Krönikör

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén