Mål för kommande år

20 april 2021 13:00

Det blev ett jobbigt slut på säsongen 20/21, men nu är det dags att blicka framåt. Så här ser BIK Karlskogas målsättningar ut inför de kommande säsongerna!


Det har varit på många sätt en tuff säsong där pandemin och dess restriktioner påverkat oss såväl ekonomiskt som sportsligt. Trots detta kan vi konstatera att vi, genom hårt arbete internt i klubben och ett makalöst stöd från samarbetspartners och supportrar, ändå kan se tillbaka på en fantastisk säsong.

A-laget slutade på andra plats i grundserien och var med ändå in på upploppet i kampen om en SHL-plats.

Trots en blygsam spelarbudget har BIK Karlskoga under de senaste åren etablerat sig som ett lag i övre delen av tabellen i HockeyAllsvenskan.

Vi slår oss dock inte till ro med det vi åstadkommit utan vill alltid framåt.

Konkurrensen på elitnivå är stenhård och marginalerna små. För att vara slagkraftiga i det långa loppet krävs en målmedveten satsning med en ökning av spelarbudgeten men där också alla delar av verksamheten samverkar.

Därför har vi satt upp följande mål för de kommande säsongerna som förutsätter ett fortsatt och ökat stöd från vår publik och samarbetspartners.

Marknad

En förutsättning för att kunna satsa mot nya mål är kapital och där spelar vår marknadsavdelning en nyckelroll. Vår plan för de kommande åren är att förstärka marknadssidan för att på så sätt kunna jobba ännu hårdare med försäljning på både företags- och privatsidan och samtidigt fortsätta att öka hockeyintresset i Karlskoga.

Inför säsongen 21/22 utökar BIK Karlskoga med en tjänst inom marknad/kommunikation och inför säsongen 22/23 planerar vi att utöka med ytterligare en tjänst med fokus på försäljning.

A-laget

Som ett led i vår satsning avser vi att öka budgeten kring A-laget i tre steg.

Inför säsongen 21/22 planerar vi att öka budget med cirka 20 %. Inför säsongen 22/23 ökar vi med ytterligare cirka 20 % och inför säsongen 23/24 är målet ytterligare cirka 10 %.

Juniorsidan inklusive hockeygymnasiet

Vi har redan nu en växande juniorverksamhet där vi, förutom vårt elitidrottsgymnasium, bland annat satsar stort på ett LIP-gymnasium för ökad bredd och möjlighet även för tjejer att satsa på hockey. Den här verksamheten är väldigt viktigt för oss, både för att vi vill bidra till samhället och för att vi vill rekrytera framtidens spelare, ledare och supportrar.

Vi vill fortsätta vårt idoga arbete med att utveckla spelare och har som målsättning att se så många som möjligt av våra egna ta steget upp i A-laget och under de kommande åren kommer vi se över möjligheten att öka resurserna på ledarsidan.


Vi har en dröm och vi hoppas nu få med oss alla stolta BIK:are på tåget. Vi är mycket tacksamma för ert stöd och längtar tills restriktionerna är över så att vi åter kan samlas i ett kokande Nobelhallen.

Vi har bara varandra. Det är vi, tillsammans, som lägger grunden för framtida blåvita framgångar.

Varma hälsningar

Styrelsen, BIK Karlskoga & BIK Karlskoga AB