Staffan: "Nyckeln blir samma goda inställning"
Publicerad: 2018-10-16
Under "Tränarbloggen" får ni senaste nytt från BIK Karlskogas tränare. Idag läser ni huvudtränare Staffan Lundhs tankar om förra veckans tre matcher.

Då var ytterligare en otroligt tuff hockeyvecka till ända. Summerar vi den så har det bjudits på mycket olika menyer.

Det började med en match mot ett spelskickligt Modo i onsdags där vi verkligen sattes på prov, men vi spelade en mycket bra ishockey och var sett över 60 min nog värda mer än den poäng vi fick med oss till slut.

Veckan fortsatte sen med en kanonstart mot Hästen med två mål i powerplay i matchens inledning. Ett powerplay som vi litet letat efter, tränat och inte fått helt att resultera som vi vill så det var skönt att få utdelning på det. Matchen vi gör för övrigt är väl ingen riktig höjdare från vår sida men ett kanonspel av Henrik i målet och ett vilt kämpande av hela laget ända in till slutsignalen gav oss en skön trepoängare.

Söndagens match mot SSK borta inleder vi första minuter ganska piggt, men ett par utvisningar efter cirka 5–6 minuter ger hemmalaget ett klart övertag. Vi håller dock SSK som är ett av de starkaste lagen i den spelformen stången, men de får under den här perioden verkligen luft under vingarna och pressar oss tillbaka hårt och har 2–0 efter första perioden. Andra trummar de på rejält även i starten, men ett kanonskott av Jesper Kokkonen runt matchminut 28 gör att matchen igen ändrar ansikte. Vi kommer in i den, kvitterar genom Calle Berglund och efter det är det en jämn match hela vägen ut plus övertid och straffar. Södertälje drar dock längsta strået i straffarna och kniper extrapoängen. I denna match stod Olle Eriksson Ek riktigt på huvudet och man minns väl som mest sidledsförflyttningen i sistaperioden då vi var en man mindre under fem minuter som räddade hem en poäng till oss.

Sammanfattningsvis så är poängskörden under veckan helt okej. Man vill alltid ha mer men vi har ju hela tiden en motståndare som vill detsamma och sett till det så får vi nu jobba vidare i veckans matcher mot Oskarshamn borta på onsdag och Almtuna hemma på fredag.

Nyckeln blir samma goda inställning. Sen behöver vi lyfta det egna med spelet med puck som jag tycker vi tappat något i de senaste två matcherna.