BIK på besök - tack alla elever och lärare för den här gången!

25 februari 2021 10:05

På vårt sista besök för den här gången besökte vi Aggerudsskolans fritids och spelade inte bara landhockey med grymma medspelare - vi lärde oss även King och fick fina presenter!


Ett besök på Aggerudsskolans fritids under tisdagen blev det sista stoppet på vår coronasäkrade vintervariant av BIK på besök.

Under de senaste tre veckorna har laget gjort totalt sju besök ute i skolorna då vi träffat ett drygt tiotal klasser på låg- och mellanstadiet och flera fritidsavdelningar på Stråningstorpsskolan, Bråtenskolan, Bregårdsskolan och Aggerudsskolan och. I alla besök utom det på Aggerud har vi kört på is – med skridskoträning, lekar och hockeyspel.

På Aggerudsskolan, som saknar is i år, blev det istället först och främst landhockey och Sebastian Fakt, Axel Bergkvist och David Lindquist fick dessutom ta emot fina presenter som eleverna gjort till laget. Axel satte direkt en snygg pärlplattenyckelring med texten BIK på sin nyckelknippa och spelarna bestämde direkt att alla fina teckningar, brev och pärlplattor ska upp på väggen i A-lagets lokaler hemma i Nobelhallen. Bildbevis kommer.

Fokus under de gångna veckornas deltagande på idrottslektioner och i fritidsverksamheten har varit dels att låta unga lirare spela hockey tillsammans med sina förebilder, dels att uppmärksamma och peppa elever som inte spelar hockey och som kanske också är ovana vid att åka skridskor.

Som vanligt kretsar inte besöket bara kring hockey - i tisdags fick till exempel några elever som inte deltog i landhockeyn i uppdrag att lära David Lindquist den populära rast- och fritidsaktiviteten King. Något som blev uppskattat av båda parter.

Besökens huvudsyfte är att alla elever ska känna sig sedda och viktiga.

”Eftersom vi på grund av pandemin inte kan åka ut och jobba med värdegrundsfrågor i klassrummen som vi brukar passade det väldigt bra när vi nu kunde träffas utomhus istället. Det har varit fantastiskt kul att så många skolor ville träffa oss, trots att vi på grund av väderförutsättningarna den här gången fick kontakta dem med ganska kort varsel”, säger marknadschef Jakob Bengtén.

Att även spelarna tycker att det här är ett roligt och viktigt uppdrag, bekräftar kapten ’Daggen’ som också konstaterar att det inte är svårt att få killarna att ställa upp efter att dagens träningspass är avklarat.

Så gott som hela truppen har deltagit i besöken och spelarna är imponerade av både den generellt höga nivån på elevernas skridskoåkning och de många, fina isar som finns runt om i staden. Förutsättningarna för en starkt återväxt ser bra ut.

Vi får ibland i sociala medier frågor om hur vi väljer ut vilka skolor som ska få besök. Svaret är att vi bjuder in alla kommunens grundskolor och så bokar de skolor som är intresserade ett besök. Det är absolut inte omöjligt att vi kan komma att besöka skolor även utanför kommunens gränser om vi får en förfrågan.

Vi sätter givetvis alltid upp ett schema med dagar och tider som inte stör våra matchförberedelser och utifrån det försöker vi alltid lösa så att alla skolor som önskar ska få besök.

Nu med blidväder och ett betydligt tajtare och tuffare spelschema framför oss tar vi en liten paus för BIK på besök, men lita på att vi återkommer med nya spännande utmaningar framöver. Förutom teoretiskt arbete med värdegrundsfrågor, regler och skolpepp spelar vi gärna landhockey, deltar i en hopprepsutmaning eller ett käpphästrace i vårsolen.

Tveka inte att höra av er om ni har frågor eller önskar ett besök i er verksamhet.