BIK på besök - vi hälsar på i årskurs 2 på Aggerudsskolan
Publicerad: 2019-12-22
Sista veckan inför jullovet gav vi oss ut på vårt sista skolbesök för terminen. Den här gången pratade vi kompisskap och regler med elever i årskurs 2 på Aggerudsskolan.

Som vi redan tidigare konstaterat under årets besök ute i skolorna finns det många likheter mellan en skolklass och ett hockeylag. På tisdagseftermiddagen fick även eleverna i årskurs 2 på Aggerudsskolan lära sig detta.

{!A}

Dennis Fröland, Filip Ahl, Alexander Leandersson, Tim Juel och Fredrik Höggren berättade om sin tillvaro i BIK och kunde visa på en rad likheter mellan deras vardag och elevernas:

Istället för en lärare har de en tränare som lägger upp arbetet och håller genomgångar med den - precis som i klassen. Det är viktigt att följa tränarens/lärarens instruktioner eftersom hen har koll på vad som är bäst för gruppen och lägger upp en gemensam plan.

Sedan hjälps alla åt med att både bestämma gemensamma mål och regler och följa dem. Reglerna behövs för att det ska fungera bra och för att alla ska trivas och kunna utvecklas och göra sitt jobb - oavsett om det är att bli en bra hockeyspelare eller att lära sig matte eller något annat skolämne.

Ingen mår bra av att få höra när man gör något dåligt, istället ska man peppa och uppmuntra varandra. Alla blir arga på någon ibland, det är helt naturligt, men man ska tänka sig för vad man säger och gör. Kort sagt: behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Eleverna och deras lärare hade förberett med massor av bra frågor, som till exempel vad spelarna gör om de blir arga på någon lagkompis och vilka regler spelarna har i sitt lag.

{!B}

Det visade sig även att flera regler var desamma i både klassrummet och omklädningsrummet: Till exempel att man inte får komma för sent och att man inte får ha skor på sig. Spelarna berättade också om att två spelare blivit lite osams efter en tackling på träningen samma morgon men att man är vana vid att prata ut med varandra om något händer och att spelarna lämnade isen som vänner.

På rasten lärde eleverna spelarna att spela King och Arvin överlämnade en fin teckning av BIK-skölden som han gjort och som följa med för att hängas upp på väggen hemma i Nobelhallen.

{!C}

Tack lärare och elever på Aggerudsskolan för att vi fick komma och hälsa på!

Skribent Marie Angle