Inför Tingsryds AIF - BIK med Helmersson
Publicerad: 2021-03-07
Dags för omgång 49 av HockeyAllsvenskan 20/21 när andraplacerade BIK Karlskoga ikväll tar sig an tabellsjuan Tingsryds AIF på bortaplan. Nedsläpp sker 17:30 i Nelson Garden Arena!

Karl Helmersson, tre härliga poäng i Västerås i fredags. Ni är nöjda med matchen, förstår jag?

Ja, vi är riktigt nöjda i det stora hela. Jag tycker att vi håller upp spelet över 60 minuter och svarar för en väl genomförd bortamatch mot ett starkt Västerås.

Några individuella spelare du vill lyfta fram efter segern?

Nej, egentligen inte. Jag vill istället hylla kollektivet som höll ihop hela matchen. Mot Almtuna i onsdags svängde vårt spel och vi pratade mycket om att vi behövde prestera en jämnare hockey mot VIK.

Åke klev av, hur allvarligt är det?

Vi tar det dag för dag. Han fick en smäll över handleden och kommer ej att spela mot TAIF.

Elias Ekström kommer in och svarar för 1+1, vad säger du om hans insats?

Roligt för Elias att han får utdelning. Han har haft en lite kämpig start hos oss med en längre skada, nu fick han visa vilken skicklig hockeyspelare han är.

Tingsryd borta ikväll, tankar inför matchen?

TAIF är ett skickligt lag med många duktiga spelare. Vi behöver dock fortsätta att fokusera på vår egna prestation och bevisa för oss själva att vi kan hålla en jämn nivå över flera matcher och bygga vidare på det inför slutspelet.

Sker några förändringar i laget gentemot senast?

Jag tror inte det. Vi har återigen en handfull spelare på skadelistan vilket gör att vi får hålla till godo med det vi har. Laget kommer med största sannolikhet se likadant ut som vi avslutade mot Västerås.

BIK Karlskoga