Inför BIK – Modo Hockey
Publicerad: 2018-12-15
Ny match i Hockeyallsvenskan när fjärdeplacerade BIK Karlskoga gästas av femteplacerade Modo Hockey i Nobelhallen. Nedsläpp sker 18.00, varmt välkomna!

Kvällens motståndare Modo har 46 poäng på de 28 inledande matcherna, det ger ett poängsnitt på 1,64/match. Till kvällens drabbning kommer laget med två raka förluster. Senast blev det suddentorsk mot Tingsryds AIF på hemmaplan med 4–5.

I den interna poängligan hittar vi Patrik Karlqvist på 25 poäng (12+13), följt av den tidigare BIK-spelaren Henrik Björklund på 19 poäng.

Erik Hanses har vaktat kassen vid 18 av 28 tillfällen och visar upp en räddningsprocent på 89,89.

Modo ligger på en elfteplats i powerplaystatistiken, i den spelformen utnyttjar laget 16,30% av alla lägen. I boxplay står man emot 76,19%.

– Mot Karlskoga är det viktigt att man är lite elak mot sitt eget flyktbetéende. Man ska inte vilja fly därifrån utan man ska vilja ta sig an utmaningen. Det är viktigt att vi är stark med pucken, så att vi får spela i anfallszon, säger Modos tränare Björn Hellkvist inför dagens match.


BIK Karlskoga studsade tillbaka efter förlusten mot Tingsryd i söndags och vann onsdagens match mot Västervik med 3–2 efter förlängning. Avgörande målskytt blev Dennis Fröland.

– Vi hade bra kontroll och mycket puck. Det blev mycket spel i anfallszonen men tyvärr fick vi inte utdelning, säger matchhjälten Dennis Fröland efter matchen.

Formen är god då Karlskoga har vunnit nio av de tolv senaste matcherna.

Fredrik ”Foppa” Forsberg ligger i topp i BIK:s interna poängliga på 24 poäng. Gustaf Franzén och Juliuz Persson ligger tätt efter på 20 respektive 19 poäng.

BIK Karlskogas powerplay har lyft sig betydligt den senaste månaden och i dagsläget gör man mål på 21,98% av alla lägen. I numerärt underläge reder laget ut 82,14%.

Läget i BIK

Backen Viktor Lang saknas på grund av skada. Saknas gör också målvakten Olle Eriksson Ek och centern Oskar Bäck, de båda har lämnat för JVM-spel.

– Lundberg vaktar kassen, Kias är med som backup. Juliuz tar Bäcks plats som center. David Lilja går ytterforward med Juliuz och ”Foppa”. Ekarv startar som 13:e forward, säger tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (William Kias)

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén – Jonatan Harju

Fredrik Forsberg – Juliuz Persson – David Lilja

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Fredrik Höggren – Oliver Eklind – Jesper Kokkonen

Victor Ekarv

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,12 – 4,30 – 2,67

Missa inte dagens hyllning av Daniel Wessner. Klockan 15.00 börjar avtackningen på O´Learys i Karlskoga för att sedan fortsätta i Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén