Inför BIK – Västerås IK
Publicerad: 2019-03-06
Grundseriens näst sista omgång spelas ikväll när femteplacerade BIK Karlskoga gästas av tabelltrean Västerås IK. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Kvällens motståndare har verkligen hittat tillbaka till en fin form. Till kvällens match kommer laget från fem raka trepoängare, senast besegrade man Karlskrona HK på hemmais med klara 4–0 efter en ny nolla av duktige Samuel Ersson och tre baljor av Sebastian Benker.

Lucas Zetterberg och Mikael Frycklund ligger delad etta i den interna poängligan, båda på 41 poäng, tätt följd av Kalle Östman på 40 poäng.

Västerås är ligans bästa lag i spel i numerärt överläge och utnyttjar fina 26,11% av alla chanser. I boxplay är laget lite sämre och står endast emot 79,08%.

Tidigare nämna målvakten Ersson har seriens näst bästa statistik. På 34 matcher har 19-åringen räddat 93,33% av alla skott.


BIK Karlskoga har blandat och gett lite på sistone och vunnit och förlorat varanann match. I fredags blev AIK Hockey för svåra som vann med 4–1 i Nobelhallen.

– Jag tycker ändå att vi hade många bra stunder. Vi hade många lägen, men saknade det lilla extra för att sätta dit dom. Det var det som var skillnaden i dag och det kanske är därför de vann serien, sa målskytten Juliuz Persson efter förlusten.

Tre spelare ligger i topp på 31 poäng i den interna poängligan, det handlar om Fredrik Forsberg, Gustaf Franzén och Gustaf Thorell.

BIK är rankade sjua i powerplaystatistiken (19,51%) och femma i boxplayligan (80,71%).

Henrik Lundberg har startat flest matcher från start, totalt 35 matcher. Målvakten räddar 92,36% av alla skott och släpper i snitt in 2,24 mål/match.

Läget i BIK

Viktor Lang och Victor Berglind återfinns på skadelistan, båda borta på obestämd tid. I övrigt är laget hela och till kvällens match gör nyförvärvet Alexander Anderberg debut.

– Lundberg är åter i kassen och Anderberg startar som sjua. I övrigt får vi se hur vi formerar laget offensivt, säger tränare Johan Schoultz om laguttagningen.

– Vi vill få upp farten igen då vi tyckte att vi blev aningen passiva senast. Västerås är ett lag som tutar och kör och spelar med en hög fart. Förhoppningsvis är vi lite mer beslutsamma i de avgörande lägena och hänger dit pucken när vi får chansen, avslutar Schoultz.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Henrik Larsson - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson - Ricard Blidstrand

Dennis Fröland - Alexander Leandersson

Alexander Anderberg

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren, Tor Immo, Oliver Eklind, Jonatan Harju, Carl Berglund, Mikael Eriksson, Axel Lindström, Jesper Kokkonen och David Lilja.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Under kvällens match presenteras månadens förening

Svenska Spels matchodds:

2,44 - 4,30 - 2,44

Säsongens sista grundseriematch spelas på fredag då Södertälje SK gästar Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén