Leandersson: "Som Karlskoging vill man lira i BIK"
Publicerad: 2019-04-08
Han svarade för tre mål och sex assist och fick lite av ett genombrott. Nu hoppas Karlskoga-sonen ta ytterligare steg när han kliver in på sin andra riktiga säsong i BIK Karlskogas A-lag.

Hur är läget med Alexander Leandersson?

Tack bara bra, lite jetlaggad dock. Jag kom hem från Minnesota igår kväll, vi var några grabbar som hälsade på en gammal vän från gymnasietiden.

Vem hälsade ni på och vad gjorde ni för kul?

Joel Eriksson Ek, Olles bror. Det blev en hel del hockey, strosade inne i stan, besökte en amerikansk fotbollsarena som rymde över 60 000 och lite annat smått och gott.

Nytt kontrakt med BIK Karlskoga, hur känns det?

Såklart riktigt kul. Som Karlskoging vill man lira i BIK, skönt att allt är klart så här tidigt. För två år sedan hattade jag runt i flera klubbar och i fjol hade jag tryout till en början, så nu känns det gött att kunna fokusera fullt ut på spel i moderklubben.

Om du skulle summera lagets säsong 18/19, hur låter det då?

Vi gör en bra säsong, det var väl inte många experter som trodde vi skulle komma femma i grundserien. Sen gör vi en jäkligt bra slutspelsserie och är nära att gå vidare. I fjol var det en fruktansvärd lättnad över att säsongen tog slut, i år kändes det helt tvärtom.

Och för egen del, det kändes som att du fick ditt stora genombrott på seniornivå?

Ja, lite så. I fjol blev jag utlånad till flera olika lag och jag hittade aldrig egentligen rätt i mitt spel. Denna säsong fick jag upp mitt självförtroende och hittade glädjen för sporten igen. Jag kunde spela ut och tänkte inte så mycket där ute på isen.

Vilka delar i spelet kan du lyfta ännu mer?

Givetvis kan allt bli bättre. Jag var mer delaktig i det offensiva spelet i år men vill ta ytterligare kliv där. För en back handlar det inte bara om det skickliga spelet på blålinjen i offensiv zon, utan man ska kunna vända spelet snabbt med bra förstapass. Min skridskoåkning har annars tidigare varit en av mina svagheter, men den har blivit bättre och bättre med åren.

Hur kommer det sig? Bättre försäsongsträning?

Dels en bättre fys, men också en del skridskoteknik. Jag har varit på JRM med Ragge Johansson, man tror inte det ska hjälpa men det gör det verkligen. Jobba på rörligheten i höfter och så vidare, lite synd att man inte hittade det tidigare.

Två veckor kvar av ledigheten innan den gemensamma träningen drar igång igen, händer något speciellt?

Nej, inget speciellt. Jag har gjort min resa så nu är det dags att börja lite smått med träningen igen så att kroppen inte får en chock när den gemensamma fysen drar igång.

Kör hårt i sommar, Alex!

Tack, det ska jag göra!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén