Intervju med Henrik Lundberg

7 maj 2018 10:05

– Det känns väldigt inspirerande. Jag har hört mycket gott om BIK och jag ser verkligen fram emot att bli en del av verksamheten, säger Henrik Lundberg till hemsidan.


Varmt välkommen till BIK, Henrik! Tack tack!

Hur går tankarna efter påskriften? Det känns väldigt inspirerande. Jag har hört mycket gott om BIK och jag ser verkligen fram emot att bli en del av verksamheten.

Varför valde du BIK Karlskoga? BIK är en etablerad klubb med många stabila spelare och ledare runt föreningen, det är också ett lag som levererar resultatmässigt. Klubben visade tydligt att man var intresserad av mig och det spelar såklart in. Sen har jag pratat med spelare som varit där tidigare och de har bara gott att säga, det var mycket som spelade in.

Om du ska beskriva dig själv som målvakt, hur låter det då? Jag skulle säga att jag är en positionssäker målvakt som håller en jämn nivå.

Du har mött BIK många gånger genom åren, något som sticker ut som du minns lite extra? Ja, ett bra och ett dåligt minne. Det negativa var när vi mötte BIK med Västerås och jag blev påkörd av en Karlskoga-spelare, jag skadade knät illa. Smällen i sig var inget ful, men den tog dåligt. Det positiva minnet är en match där BIK inte var inblandade. Vi var med Örebro på Hovet och var beroende av att BIK skulle torska mot Oskarshamn hemma. Så blev det och vi lyckades sedan gå upp i SHL.

Det sistnämna tror jag många BIKare fortfarande har svårt att smälta! Jag förstår det, men det var en rolig tid med många härliga derbyn.

Har du något personligt mål för säsongen 18/19? Inget speciellt som jag satt. Jag vill utvecklas som målvakt och hitta det stabila spelet jag vet att jag besitter. Avslutningen i KHK var inget vidare, den vill jag glömma och hitta spelet igen.

Hur var annars säsongen i Karlskrona? Överlag väldigt upp och ner. En hel del turbulens och det hände saker, känslan är att det är en förening som har ett litet blödande sår som ännu sipprar. Det positiva är att det var ett väldigt gott gäng människor som vill varandra väl. Jag utvecklades mycket på det personliga planet och kommer att ta med mig mycket fint.

När går flyttlasset till Karlskoga? Det är inte helt klart ännu, men inom några veckor är tanken.

Tack för samtalet, stort lycka till i den blåvita tröjan! Tack så mycket, jag ser verkligen fram emot säsongen.