Tröja #11 hissas i Nobelhallen

11 januari 2019 09:30

Tobias Thermell är en av BIK Karlskogas största genom tiderna. Nu väljer klubben att hedra ikonen genom att hissa Thermells nummer 11 i Nobelhallens tak. Tröjhissningen kommer att äga rum fredagen den 8 februari när BIK Karlskoga tar emot IK Oskarshamn på hemmaplan.


Matchtröja #11 har under lång tid varit förknippad med Tobias Thermell och snart kommer det numret för evigt tillhöra honom. Den 8 februari, innan matchen mot Oskarshamn, kommer nämligen tröja #11 hissas till taket i Nobelhallen och tröjnumret kommer att pensioneras.

Tobias har Hammarö HC som moderklubb, men kom till Karlskoga som 20-åring inför säsongen 97/98. Förutom ett år i Norge blev Thermell BIK-trogen hela sin spelarkarriär och totalt blev det 20 säsonger i klubben, fördelat på 14 som spelare och sex som tränare.

– Jag känner framförallt en väldig stolthet. Det är otroligt stort att bli uppmärksammad på det här sättet. Det är verkligen få förunnat och det ska bli en häftig match att få vara med om, säger Tobias Thermell.

– Tobias har förutom alla sina sportsliga insatser för BIK Karlskoga varit en oerhört viktig pjäs i byggandet av den så kallade BIK-andan. Han satte alltid laget och klubben i första rummet och såg till att personer runt omkring trivdes och på så vis kunde prestera på sitt max. Alla som jobbat nära Tobias genom åren vet vad han betytt för BIK och nu får klubben en chans att ge tillbaka, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

Sedan tidigare hänger Bengt-Åke Gustafssons nummer 16 i Nobelhallens tak.

Mer information om denna speciella match kommer succesivt att presenteras ju närmare 8 februari vi kommer.

Passa på att lösa biljetter till matchen redan nu!

#Hissaelvan