Inför Mora IK - BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-11-16
BIK Karlskoga jagar revansch efter nederlaget senast när laget i eftermiddag möter tolfteplacerade Mora IK på bortaplan. Nedsläpp sker 15:15 i Jalas Arena!

Dagens motståndare Mora IK har haft en tung start på säsongen 19/20. På de inledande 19 matcherna har laget tagit 20 poäng, vilket ger ett poängsnitt på 1,05/match.

Senast blev det 2-5 förlust på hemmaplan mot Vita Hästen. Moras mål gjordes av Mattias Nörstebö och Oscar Eklind.

Moras interna poängliga toppas av Johan Persson på 17 poäng. Tvåa hittar vi Daniel Ljunggren (13p) och Emil Bejmo (11p).

I spel i numerärt överläge gör laget mål på 19.23%, sexa i serien. I boxplay är laget elfte bäst i serien med en procent på 76.39.

I Moras trupp hittar vi en spelare med BIK-anknytning, nämligen Emil Bejmo. Centern gjorde totalt 14 matcher i den blåvita tröjan mellan 2007-2009.


BIK Karlskoga jagar revansch efter nederlaget i Västervik senast. Hemmalaget drog till slut det längsta strået och avgjorde med 19 sekunder kvar av förlängningen, slutresultatet skrevs till 2-1. BIK:s enda mål gjordes av Carl Berglund.

– Vi gör ingen bra match, "Henke" räddar oss till att börja med. Sen är vi lite bättre i andra och tredje men överlag måste vi upp spelmässigt, sa Carl Berglund efter förlusten.

BIK:s interna poängliga toppas fortfarande av rightforwarden Fredrik Forsberg, totalt har det blivit 22 poäng fördelat 11 mål och 11 assist. "Foppa" skuggas av Tor Immo och Filip Ahl på 21 pinnar.

Laget utnyttjar 26,83% av alla chanser i powerplay och reder ut 75% i numerärt underläge.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför dagens match.

Tung torsk mot Västervik i onsdags, varför förlorar vi?

Det är väldigt små marginaler mellan lagen i den här serien, vi kanske gick ner några procent och då förlorar man.

Vad behöver vi snäppa upp?

Vi behöver vara 100% redo för att ta kampen där ute, är vi det så är mycket vunnit.

Blir det några större förändringar i laget?

Alasaari är tillbaka hos oss vilket är roligt. "Micke" spelar som bekant inte något mer. Det är också ett frågetecken för Dennis Fröland som troligtvis behöver vila en lättare skada. Berglind, Lilja och Gunnarsson är fortsatt borta från spel.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

BIK Support åker till Mora och det finns ännu platser kvar. Anmäl er här!

Nästa match spelas på onsdag då BIK Karlskoga tar emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen!

BIK Karlskoga