Leandersson: "Det är i BIK jag vill spela"
Publicerad: 2020-03-26
Den 22-årige Karlskogasonen skrev tidigare under dagen på ett nytt kontrakt med moderklubben. Här får ni en intervju med dagens kontraktsförlängning, Alexander Leandersson!

Hur är läget efter kontraktsförlängningen, Alexander?

Det känns kanon, ett självklart val för min del. Det är i BIK jag vill spela och det ska bli kul med två nya år och fortsätta att bygga vidare.

En speciell känsla att förlänga med just moderklubben?

Absolut, det är få förunnat att få spela hockey på elitnivå i den klubben man växt upp i. Det är verkligen inte alla som får den chansen.

Hur skulle du annars summera säsongen som gick?

Vi svarade för en bra säsong. Det kanske inte vara så många som trodde att vi skulle vara med i den absoluta toppen. Förutom en liten dipp efter jul var vi väldigt stabila. Trist att vi inte fick avsluta säsongen dock.

Och personligen för egen del?

Jag är hyfsat nöjd i det stora hela. Jag hade en sämre period nu på slutet, därför var det lite extra surt att säsongen tog slut på ett så snöpligt sätt. Men hockeyn är inte alltid spikrakt uppåt, utan det gäller att ta sig igenom de tunga perioderna och jobba på.

Det är fortfarande bara mars, men hur är känslan inför vad som komma skall?

Vi har fått in flera spännande nyförvärv och jag är ganska säker på att vi kommer ställa ett bra lag på benen även i höst. Det blir även intressant med en ny tränare, ny röst och ny energi in i gruppen. För egen del vill jag utveckla min aggressivitet samt spelet med puck. Det defensiva spelet känns bra.

Tack för snacket, ”Leo”!

Tack själv!

BIK Karlskoga