Östlund: "Kristofer hade alla verktyg för att spela högre upp i seriesystemet"
Publicerad: 2020-02-05
På fredag hissar BIK Karlskoga Kristofer Näslunds tröja nummer 24 i Nobelhallen. Redan nu laddar vi upp med hyllningar från före detta lagkamrater och ledare!

Hur minns du Kristofer Näslund som hockeyspelare?

Kristofer var alltid fokuserad för att genomföra en träning eller match, han gav alltid 100%. Som spelare var han väldigt komplett, han hade alla verktyg för att kunna ta en roll högre upp i seriesystemet. ”Näsa! har alltid varit väldigt noggrann med detaljer i både spelet men även med utrustningen.

Har du något specifikt minne från Näslunds hockeykarriär?

Mitt specifika minne var första gången jag träffade på Kristofer eller rättare sagt, han träffade mig. Jag spelade i Grums och han här i Bofors, jag åkte ner i fickan för att hämta en puck, från motsatt håll kom då ”Näsa”. Han delade ut en riktig jäkla propp som kändes i hela kroppen, från och med då visste jag att man var tvungen att vara beredd när han var på isen.

Vad har ”Näsa” haft för inverkan på BIK Karlskoga?

Kristofer har haft väldigt stor del i BIK:s utveckling från ett lag i Ettan till det topplag de numera är i Hockeyallsvenskan. Hans driv och vinnarinställning på både matcher och träningar har varit en stor del i BIK-andan. Näslund har alltid varit en ledande spelare i laget som drivit både laget och föreningen framåt.

// Björn Östlund

BIK Karlskoga