En perfekt dag att drömma sig bort…
Publicerad: 2019-01-22
Tisdag 22 januari 2019. Är inte det en alldeles perfekt dag att få drömma sig bort lite granna? BIK kommer att få det tufft att nå topp två – det får vi ändå vara ärliga med. Att få en bra placering i fortsättningsserien ser betydligt mer lovande ut!

Väl där tror jag att mycket roligt kan hända. Och det är nu mina önskedrömmar börjar att ta fart.

Ponera följande underbara scenario…

BIK vinner fortsättningsserien. Ställs mot Oskarshamn i ett avgörande möte och vinner. Får dår möta SHL:s nästjumbo i ett direkt playoffmöte om en SHL-plats. OCH – vilka ligger näst sist i SHL nu.

Örebro!

Ö R E B R O!

Jag är inte dummare än att jag vet att det är ohyggligt mycket som ska studsa stolpe-ribba, målvaktens bakhuvud och in – MEN – det är inte omöjligt.

Och – hur skulle det gå i ett sådant möte tror ni? Kanske fel forum att fråga – vet ju vad ni tror…

Klart är i alla fall att Örebro har en ruggigt tung säsong bakom sig. Nu har man dessutom fått sin enda stjärna, Aaron Palushaj, långtidsskadad. Just i dagsläget har närkingarna fyra poäng upp till strecket med en kraftigt nedåtgående trend.

Skulle man vilja drömma sig bort ännu mer skulle man måla upp scenarion i huvudet där BIK slår ut Örebro och byter plats med dem i seriesystemet. Men det kan vi lugna oss med lite granna…

Att BIK har en framgångsrik säsong bakom sig tycker jag faktiskt att senaste bortamatchen mot Tingsryd visar prov på. Stundtals lite svagare spel ändå hittar man ett sätt att plocka med sig två pinnar hem! Starkt!

Västerås borta på onsdag – ett riktigt toppmöte!

Mot en fortsatt spännande säsong och mot kvalderby mot Örebro!

Jag tänker drömma tills motsatsen bevisas!

Larsåke Wåhlén

Krönikör

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén