Inför BIK - Leksands IF
Publicerad: 2018-10-31
BIK Karlskoga tar emot Leksands IF när omgång 14 av Hockeyallsvenskan 18/19 står för dörren. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Leksand är som alltid en av förhandsfavoriterna. Laget har startat säsongen på ett bra sätt och placerar en sig som nummer fyra i tabellen, en poäng före BIK, med en match mindre spelad. Senast hemmabesegrade man Västersås IK efter förlängning med 3-2, avgörande målskytt blev den före detta BIKaren, Linus Persson.

I toppen av den interna poängligan hittar vi Oskar Lang, bror din Viktor Lang med 16 poäng, fördelat 4 mål och 12 assist.

I powerplayligan hittar vi kvällens motståndare på en sjätteplats med sina 21,62%. I boxplay reder man ut 83,78%, vilket även det placerar laget på sjätteplats i Hockeyallsvenskan.

– Jag tycker att vi har lite revansch att utkräva på oss själva från i fredags, men vi känner ändå att vi är inne i en bra form. Det brukar vara tuffa och tighta matcher i Karlskoga och de vill sätta sin prägel på matchen tidigt så det gäller att vi är beredda på det, säger Jon Knuts inför kvällens match till Leksands hemsida.

BIK Karlskoga fick se sig besegrade efter full tid mot Björklöven senast med 4-2, innan dess hade laget en fin svit med poäng i elva raka matcher. Båda målen i den matchen gjordes av Fredrik Forsberg.

– Det är alltid kul att göra mål, synd bara att det inte räckte längre. Vi hade behövt göra ett par kassar till för att jag ska känna mig glad, vinner vi inte så är det svårt att känna glädje efter att man gjort mål, sa "Foppa" efter matchen.

BIK kan stoltsera med ett bra boxplay, man toppar den statistiken och reder ut nio av tio lägen. Powerplay är desto sämre, laget återfinns på en elfteplats med 14,63%.

Den interna poängligan leds av Fredrik Forsberg, totalt 10 poäng (5+5).

Läget i BIK

Både Viktor Lang och Fredrik Höggren är tillbaka efter sjukdom, vilket gör att BIK Karlskoga har tillgång till alla spelare till kvällens match.

– Både Lang och "Högga" ska spela, sen exakt hur vi formerar laget återstår att se, säger tränare Staffan Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Viktor Lang, Jacob Lundegård, Victor Berglind, Arvid Aronsson, Dennis Fröland, Alexander Leandersson och Ricard Blidstrand.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Jesper Kokkonen, Oskar Bäck, Jonatan Harju, Mikael Eriksson, Carl Berglund, Fredrik Höggren, Juliuz Persson, Axel Lindström, David Lilja, Victor Ekarv och Oliver Eklind.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Odds från Svenska Spel:

2.60 - 4.25 - 2.17

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén