Pethrus: "Jag har hört mycket bra om BIK"
Publicerad: 2021-04-27
sillyseason
Under gårdagen fick vi veta att silly seasons första nyförvärv heter William Pethrus. Idag bjuder vi på en intervju med backen och hans tankar efter påskriften med BIK Karlskoga!

Välkommen till BIK! Vi börjar med en klassisk fråga, hur känns det?

Stort tack! Känslan är riktigt bra. Det har varit lite på tal tidigare och nu när jag fick ett konkret förslag från BIK kändes det helt rätt att skriva på.

Varför väljer du att flytta till Karlskoga?

En stor anledning är att BIK alltid är med i toppen. Det spelar nästan ingen roll vilket lag man ställer på banan, de utmanar nästan alltid. Jag vill såklart komma till ett lag som vinner matcher och det tror jag BIK kommer att fortsätta med även i framtiden.

Du har rötterna i Mariestad, spelade det in i beslutet?

Det är väl alltid skönt att ha nära hem till familj, vänner och släkt. Jag har varit ute på vift i sju år, så visst är det positivt att det blir lite närmare till Mariestad.

Vad vet du annars om BIK?

Jag har hört mycket bra om klubben och pratat en hel del med Linus Karlsson och han har bara gott att säga. Det verkar vara ett jäkla skönt ställe att vara på. Ett härligt gäng där man alltid blir glad av att komma till hallen. Det tycker jag säger en del om lagsammanhållningen.

Du gjorde mycket poäng i Kristianstad i år, hur skulle du beskriva dig själv som back?

Skulle nog vilja säga att jag är en tvåvägsback, men som kanske har blivit lite mer offensiv på sistone. Jag har ett bra första pass, läser spelet bra och i år fick jag utdelning offensivt.

Något speciellt du vill bli bättre på?

Jag vill såklart utveckla allt, men framförallt min defensiv.

När går flyttlasset till Karlskoga?

Det är ännu lite oklart. Grabbarna är lediga några veckor ytterligare och jag pratade med Torsten häromdagen om lägenhet och lite annat. Vi får se, i värsta fall går det att pendla från Mariestad de första veckorna.

Det låter bra. Återigen, varmt välkommen!

Tack, jag ser verkligen fram emot att få representera BIK till hösten.

BIK Karlskoga