Eftersnack omgång 33: BIK Karlskoga - SSK 0-2
Publicerad: 2022-01-16
Vinnarsviten är bruten. Trots att BIK har mycket av spelet och vinner skotten med 40-24 vinner SSK med 2-0, varav det sista målet i tom målbur. Vi följer upp matchen med Karl Helmersson.

I fredagens match bärgade BIK den åttonde raka segern och i och med den fina formen hänger man med i toppen där man inför eftermiddagens hemmamöte med SSK låg på tredje plats, två poäng efter tvåan MoDo och tre poäng efter serieledande HV71. Tabellen haltar dock på grund av flyttade matcher, vilket till exempel innebär att fyran Björklöven visserligen har sex poäng mindre men två matcher mindre spelade.

Hemmalaget ställde upp med samma lag som i fredagens match, bortsett från att Marcus Hellgren-Smed tagit plats mellan stolparna, med juniorkeepern Marcus Andreasson som back-up. Lars Volden tvingades till ett sent återbud på grund av sjukdom i familjen.

Edwin Lindström, Johan Larsson och Åke Stakkestad är skadade. Henrik Björklund och Henrik Larsson saknas pga sjukdom.

SSK kom till spel med kniven mot strupen men också en möjlighet att genom seger lämna nästjumboplatsen och hotande kvalspel.

Matchfakta omgång 19: BIK Karlskoga - Södertälje SK 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Skottstatistiken: 40-24 (8-11, 14-6, 18-7)

Målskyttar (assisterande):

0-1 Emil Alba (Andreas Hjelm) 0-2 Gustav Willman Borvik, i tom målbur och utan assist.

Första perioden 0-0, skotten 8-11 Första perioden blev mållös trots chanser för båda lagen.

BIK tilldömdes matchens första powerplay 11.35 in i matchen men detta neutraliserades inom en minut av en BIK-utvisning.

Nytt powerplay för BIK efter att David Lilja fällts med drygt en och en halv minut kvar.

Andra perioden 0-0, skotten 14-6

BIK inledde i powerplay i ytterligare 24 sekunder på grund av den sena utvisningen men SSK höll fortsatt undan. BIK tog dock tag i taktpinnen och skapade mer den här perioden. Bland annat hade Lilja ett bra avslut som gick strax över ribban.

Fem mot tre för SSK i hela två minuter från 15.18 då BIK utvisats för både en goaltenderinterference och en abuse of officials samtidigt. BIK-boxen stod för en heroisk insats när man neutraliserade gästernas powerplay.

Tredje perioden 0-2, skotten 18-7

Friläge för Viktor Lennartsson efter knappt fyra minuters spel efter vaket pass av David Lindquist men 'Lenny' fick inte riktigt till avslutet. Bra läge för Aleksi Rekonen & Gustaf Franzén i bytet efter efter smart framspelning av Sebastian Collberg, men även 'Frasses' avslut gick strax utanför. Detta var symboliskt för kvällen.

Istället kunde SSK-kaptenen Emil Alba ta ledningen åt SSK 6.37 in i perioden genom matchens första mål, assisterad av Andreas Hjelm.

BIK tilldömdes två powerplay, ett halvvägs genom perioden och ett med 5.40 kvar att spela men SSK försvarade sig bra från keepern Nikita Tolopilo längst bak och framåt.

Timeout för BIK med drygt två minuter kvar inför tek i SSK-zonen. Därefter spel med en extra utespelare istället för Hellgren-Smed. SSK:s Gustav Willman Borvik kunde då göra 0-2 i tom kasse.

Trots att BIK vann skotten med totalt 40-24 lyckades man inte få in något mål den här kvällen och SSK kunde vända hemåt med tre viktiga poäng i bottenstriden.

Karl Helmersson sa så här om matchen:

"Man är förstås aldrig nöjd efter en förlust men vi jobbar ändå utifrån vår plan rent spelmässigt. Det tar vi med oss. Sedan gör vi inte mål idag och det måste vi förstås göra. Med det är två lag därute och de har en målvakt som spikar igen. Vi får helt enkelt se till att komma tillbaka starkt och beslutsamt i nästa match, på onsdag."

Vi återkommer med information när nästa match spelas. Läget kan snabbt ändras men du kan alltid hålla dig uppdaterad genom att läsa på covid-info-fliken på hemsidan.