Inför MoDo - BIK Karlskoga: Emil Öhrvall om första målet och nyckeln till seger idag
Publicerad: 2021-11-21
Vi följer upp fredagens 4-0-seger över Mora och pratar om eftermiddagens match mot MoDo med Emil Öhrvall som i fredags gjorde sitt allra första mål i HockeyAllsvenskan.

Lagets lilla roadtrip tog på lördagen laget vidare från Mora, som på fredagskvällen besegrades med 4-0, till Örnsköldsvik och söndagens match mot MoDo.

Segern över Mora innebar BIK:s fjärde raka seger och BIK:s målskyttar (assisterande) var Albert Lyckåsen (Sebastian Fakt & Sebastian Collberg), Emil Öhrvall (Mikael Eriksson), William Pethrus (Henrik Björklund & David Lindquist) och Gustaf Franzén (Aleksi Rekonen & Wilhelm Westlund). Dessutom höll laget sin andra raka nolla, den här gången med Lars Volden mellan stolparna.

Segern innebar att BIK gick upp till andra plats i en något haltande serietabell.

För Emil Öhrvall, som inför säsongen anslöt till BIK efter sex raka säsonger i de amerikanska college- och universitetsligorna, var det första målet i HockeyAllsvenskan.

”Jag fick ett bra pass av ’Daggen’, lyckades bryta in och sprätta upp den”, berättar han själv om sitt 2-0-mål som var riktigt snyggt med ett distinkt avslut vid den första stolpen. ”Jag trivs bra, det är ett sjukt härligt gäng, och det var skönt att äntligen få göra mål!”

Emil började som extraforward men kom in redan i den första perioden och spelade mer i den tredje.

Matchen mot Mora började något trevande för BIK med ett hemmalag som ville sätta tonen. BIK fortsatte dock att trumma på och så småningom kom utdelningen. Det stod 0-1 efter två spelade perioder och i mitten av tredje gjorde BIK ytterligare två mål inom en halv minut och sedan kunde ’Frasse’ trycka in ett fjärde mål i powerplay med drygt sex minuter kvar av matchen.

”Ja, de kom ut piggt i början”, instämmer Emil, ”men ju längre matchen pågick, desto mer tog vi över. Vi fick ju ganska snabbt in tvåan och trean och det kändes ganska stabilt.”

Fjärde raka segern nu efter en tuffare period där vi inte alls var nöjda med vårt spel. Hur ser du tillbaka på de senaste veckorna?

”Det går alltid upp och ned under en säsong, så är det för alla lag. Det viktiga är att hålla de här perioderna så korta som möjligt. Vi har spelat bra i de senaste matcherna och nu gäller det bara att fortsätta så.”

Efter att ha sovit kvar i Mora tränade laget under lördagsförmiddagen i Smidjegrav Arena innan bussen gick vidare österut. 19.00 var laget framme i ett vintrigt Örnsköldsvik.

Emil, som förstås är van vid en hel del bussresande från åren i Nordamerika, ser positivt på helgen på resande fot:

”Det blir ju några timmar i buss i helgen men det är alltid kul att få hänga lite med grabbarna.”

Vi mötte MoDo så sent som i onsdags när vi besegrade dem med 3-0 hemma i Nobelhallen. Vad tror du att vi kan förvänta oss av söndagens möte?

”MoDo har ett riktigt bra lag och de lär vara revanschlystna. För vår del gäller det att komma ut bra och bestämda från start.”